KIRIKKALE
27°
00:7

Akşam'a Kalan Süre

Tonga, yeniden güven tazeledi

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, kongre heyecanı yaşadı. Kongrede aday olan mevcut başkan Köksal Tonga, üyelerinin güvenoyunu alarak tekrar başkanlık görevine seçildi.


BİRLİK VE BERABERLİK SERGİLENDİ 
Kırıkkale’de oda başkanlıklarında seçim heyecanı devam ediyor. Bu kapsamda Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’na bağlı üyeler, başkanını belirlemek üzere sandık başına gitti. Uzun dönemdir başkanlık görevini yürüten ve seçime tek liste olarak giren Köksal Tonga, delegelerinin güvenoyunu alarak yeniden başkanlık görevine seçildi. Tonga, kendisine destek sağlayan bütün esnaflara teşekkür etti. Birlik ve beraberliğin sergilendiği seçimde Tonga, esnafların sorunlarını çözmek için gerekli gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

ESNAF VE SANATKARIMIZIN YANINDAYIZ 
Kültür merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Odaya bağlı gelir ve gider tablolarının oylanmasının ardından kongreyi yönetecek divan belirlendi. Daha sonra kongreye tek aday olarak katılan Başkan Tonga konuşma yaptı. Her zaman esnafların yanında olduklarını belirten Tonga, pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarların çok zor durumda kaldığını söyledi. Tonga, “Esnaflarımızın her alandaki sorunlarını dile getiriyor ve çözümü için elimizden gelen çaba ve gayreti gösteriyoruz” dedi. 

EKONOMİK SIKINTI KÜÇÜK ESNAFI VURDU 
Tonga, ekonominin en çok vurduğu kesimin küçük esnaf ve sanatkârlar olduğunu söyleyerek, “Pandemiden dolayı 2 yıldır iş yapamayan esnaf birde girdi maliyetlerinin artmasına sebep olan elektrik, su ve doğalgaz zamlarına yetişemezken, kirasını ödemekte zorlanan, SGK, BAĞ-KUR primlerinin çok yüksek artması küçük esnafı daha da zor duruma düşürdü. Devletimizin esnaflara sağladığı destek miktarının daha da artmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Tonga, kendilerine destek sağlayan kurum ve oda başkanlarına teşekkür plaketi verdi.

Haber: Volkan Bostancı

İlginizi Çekebilir

Tonga, yeniden güven tazeledi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96130

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171