KIRIKKALE
21°
03:18

İkindi'ye Kalan Süre

‘Türk Demokrasi Vakfı Yeniden’ toplantısı düzenlendi

Türk Demokrasi Vakfı tarafından düzenlenen ‘Türk Demokrasi Vakfı Yeniden’ toplantısı, Sheraton Ankara’da gerçekleşti. Toplantıya, siyasi parti başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı. Toplantıya Kırıkkale’den katılan isim ise Demokrat P


YAPILAN AÇIKLAMALAR DAMGA VURDU
Türk Demokrasi Vakfı Yeniden toplantısı birçok siyasetçinin katılımı ile Sheraton Ankara’da düzenlendi. Toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Eski Başbakan Yarımcısı ve Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı ve çok sayışa eski ve yeni milletvekili katıldı. Parti liderleri ve ünlü siyasetçilerin olduğu toplantıya Kırıkkale’den katılan tek isim Demokrat Parti Kırıkkale İl Başkanı Tolga Ersan oldu. Ankara’da gerçekleşen toplantıya, yapılan açıklamalar damga vurdu. 

“BU ÜLKEDEKİ HERKESİ DOST KABUL EDİYORUM”
Toplantının en çok konuşulan isimlerinden biri de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. “Siyasetçi iktidar olduğu zaman iktidar olduysa; yani gelmesini nasıl biliyorsa, gitmesini de bilmek zorundadır” diyen Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bu ülkede yaşayan herkesi ben dost olarak kabul ediyorum. Beraberiz, birlikteyiz. Sonuçta birlikte mücadele etmek zorundayız. Türk Demokrasi Vakfı, yeniden ayağa kalkmaya başladı. Bu tür vakıflara, sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacımız var. Siyaset kurumunun ihtiyacı var. Akademik dünyanın ihtiyacı var. Medyanın ihtiyacı var. Çünkü biz siyasetçiler bir konu üzerinde istesek de yeterince derinleşemeyiz. Ama sivil toplum örgütleri belli bir konuyu ele alır, bütün çerçevesi ile masaya yatırır, olayı olgunlaştırır, derinleştirir ve yararlanmak isteyen siyaset kurumunun, akademik dünyanın önüne sunar.”

“KORKUYORLAR”
Açıklamalarda bulunan bir diğer isim ise TBMM eski Başkanı Bülent Arınç oldu. Fikirlerine güvenen insanların hiçbir şeyden korkmamaları gerektiğini belirten Arınç, “AK Partililer bu tür toplantılara mutlaka katılmak zorundalar. Katılmazlarsa eksik kalırlar. Bu toplantıya AK Partili sıfatıyla gelmedim. Meclis Başkanı sıfatıyla davet edildim. Bu toplantıda keşke AK Partililer de olsaydı. Devir çok değişti. Şimdi oraya gidersek bir tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğerleri… “Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim” diyorlar. Korkuyorlar… Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Asırlık tren garları hizmetlerini sürdürüyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale-Delice otoyol ihalesi bir kez daha ertelendi 

İlginizi Çekebilir

Amasya'dan bisikletleriyle Türk bayrağını Ankara’ya taşıyorlar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

13996

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171