KIRIKKALE
25°
01:6

Yatsı'ya Kalan Süre

Amasya'dan bisikletleriyle Türk bayrağını Ankara’ya taşıyorlar

Bisikletliler Amasya'dan aldıkları Amasya Tamimi ve Türk bayraklarını Ankara'ya ulaştıracakCumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında bisikletliler Amasya'dan aldıkları Amasya Tamimi'nin örneği ve Türk bayraklarını Ankara'ya ulaştıracak.


BİRLİKTE PEDAL ÇEVİRECEKLER
Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında bisikletliler Amasya'dan aldıkları Amasya Tamimi'nin örneği ve Türk bayraklarını Ankara'ya ulaştıracak. Başkentte yaşayan farklı meslek gruplarından 7 bisikletli Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle Amasya'ya geldi. Cumhuriyetin doğum belgesi olan Amasya Tamimi'nin ilan edildiği Saraydüzü Kışla Binası önünde düzenlenen törenle, bisikletlilere Amasya Valiliğince Amasya Tamimi'nin örneği, Amasya 15. Piyade Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı ile Amasya Belediyesince Türk bayrağı teslim edildi.

CUMHURİYET’İN 100. YILI ANISINA
Bisikletlilerin 329 kilometre pedal çevirerek, Amasya Tamimi ve Türk bayraklarını 1. TBMM binasındaki Kurtuluş Savaşı Müze Müdürlüğüne teslim edecekleri belirtildi. Bisikletli grup adına açıklama yapan Muzaffer Ceyhan, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

KIRIKKALE’YE UĞRAYACAKLAR
Ceyhan, "Bizler Ankara'da yaşayan 7 bisikletçi Cumhuriyet'imizin 100. yılında yapılacak etkinliklere heyecan katmak amacıyla şu anda Amasya'dayız. Cumhuriyet'imize giden ilk belgenin, ilk yolun Amasya’dan geçtiği düşüncesiyle Amasya Tamimi'nin bir örneğini buradan alıp, şanlı Türk bayrağımızla birlikte Amasya, Çorum, Sungurlu, Kırıkkale ve Ankara güzergahını takip ederek 29 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olacak biçimde güzergahımızı takip edeceğiz." dedi.

100. YILA YAKIŞIR BİR BİÇİMDE TESLİM EDECEĞİZ
Kendilerine destek olan kurum ve kişilere teşekkür eden Ceyhan, "Bize bu etkinlikte Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Amasya Belediyesi, Türkiye Turing gibi kuruluşlar maddi ve manevi desteklerini verdiler. Bizler de bu desteklerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Yedi bisikletçi teslim alacağımız emanetlerimizi Ankara'ya gururla, şerefle, onurla Cumhuriyetimizin 100. yılında 100. yıla yakışır bir biçimde teslim edeceğiz." diye konuştu.

Haber Merkezi

İlginizi Çekebilir

Yavrularım ülkenizi terk etmeyin!

İlginizi Çekebilir

Şehit işçilerin kimlikleri belli oldu

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale-Delice otoyol ihalesi bir kez daha ertelendi 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

67950

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171