KIRIKKALE
24°
00:41

Yatsı'ya Kalan Süre

Türkyılmaz: “Emeklilerin yerine çocuklarını almaya gayret sarf ediyoruz”

Yahşihan Belediyesi her 15 günde bir yayınlanan Başkan’a Randevusuz Sorular programıyla gündemde kalmaya devam ediyor. Sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplayan Başkan Türkyılmaz, EYT’nin çıkmasıyla emekli olan 50 çalışanın yerine personellerin çoc


TEDAŞ KAZIMLARINI BEKLİYORUZ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanları tarafından hazırlanan kameralar karşısına geçen Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz 5 çayı sohbeti havasında geçen her programda 3 adet rastgele seçtiği videolu soruları ve 7 adet fanusun içinden seçtiği yazılı soruları yanıtlamaya devam ediyor. 13 Ocak 2023 tarihinde 8’inci bölümü yayınlanan programda ilk soru  “Başkanım Bayraktepe Mahallesi New Konfor sitelerine giden yola ışıklandırma ne zaman yapılacak?” olurken Başkan Türkyılmaz, New Konfor Sitesi’nin daha yeni oturuma açıldığını, ışıklandırmanın 2023 yılı planları dâhilinde olduğunu ve en kısa sürede başlanacağını belirtti. İkinci soru: “Neden hâlâ Cumhuriyet Caddesi kaldırımları yapılmıyor? Öğrenciler okula yolda yürüyerek gidiyor.” Sorusu oldu. Başkan Türkyılmaz bu soruda vatandaşın mağduriyetine büyük hak verirken TEDAŞ’ın kazımlarını beklediklerini, kazım işlemleri bittikten sonra yapılan ihaleyle caddenin tamamen bitirileceğinin müjdesini verdi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
Fanustan çekilen 3. Soru ise “Başkanım Kızılırmak’a karşıdan karşıya asma köprü yapılması mümkün mü?” oldu. Başkan Türkyılmaz cevabında Kızılırmak’ın 200 metrelik bandının Devlet Su İşleri’ne ait olduğunu Devlet Su İşleri’nin herhangi bir yapı yapılmasına izin vermediğini vurgularken ırmak kenarında bulunan Geçici Hayvan Barınağı, Kedi Köyü ve parkların bulunmasının eleştirilmesinin doğal olduğunu fakat bunların geçici olduğunu ve bunun unutulmaması gerektiğini belirtti. 4. soru videolu sorulardan seçilen bir vatandaş sorusu oldu. Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisinden gelen soru fakültelerine olan dolmuş seferlerinin azlığı yönündeydi. Dolmuş beklerken soğuk havalardan fazlasıyla etkilendiğini dile getiren öğrenciye Başkan Türkyılmaz’ın cevabı ise İlçe Trafik Komisyonuna sunulan sefer projesinin geçtiği fakat projenin İl Trafik Komisyonunda bekleme halinde olduğu yönünde olurken bu konudaki çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

EMEKLİ OLAN PERSONELLERİMİZİN YERİNE ÇOCUKLARINI ALDIK
Fanustan çekilen 5.soru: “Merhaba Başkanım tam da bu sefer tamamlanır derken Yeşilvadi TOKİ Asfaltı durdu neden?” sorusuna Başkan Türkyılmaz fazlasıyla hak verirken personellerinden soruyu soran vatandaşa ulaşıp bir hediye verilmesini hatta kendisini makamında ağırlamak istediğini söyledi. Soruya verdiği cevap ise: “Asfalt için plentimiz ve ödemelerimiz tamamlandı fakat hava şartlarından dolayı atılan ilk asfaltın kaynaşmadığını gördük ve çalışmalarımızı durdurduk. Hava sıcaklıkları uygun hale geldiğinde çalışmalarımıza yeniden başlayacağız.” Şeklinde oldu. 6. soru videolu soruların içinden seçilen bir personel sorusu oldu. Yahşihan Belediyesi Personeli sorusunda genç personelle çalışmakla tecrübeli personelle çalışmak arasındaki avantaj ve dezavantajları merak ettiğini söylerken Başkan Türkyılmaz bu soruya, gençliğin verdiği enerjiyle tecrübeyi harmanlayarak çalışmanın her zaman için doğru şey olduğu yönündeki görüşünü belirtti. EYT’nin çıkmasıyla emekli olan 50 çalışanın yerine personellerin çocuklarını almaya gayret sarf ettiğini bunun ise hayat şartları nedeniyle maaşları düşecek olan emekli personellerini evinin geçiminin devam edebilmesi için olduğunu belirtti. Bu uygulamasının eleştirilebilir ya da takdir edilebilirliğini kamuoyuna bırakırken yönetim tarzında bu desteği doğru kabul ettiğini da ekledi.

VATANDAŞLARIMIZIN HER ANINDA YANINDAYIZ
Fanustan çekilen 7. Soru: “Merhaba başkanım belediye başkanlığı yaptığınız bu döneme kadar kendinizi en çok takdir ettiğiniz şey ne oldu?” sorusuna Başkan Türkyılmaz “İnsanların en çok takdir ettiği benim ise en çok takdir ettiğim şey altyapı oldu. 317 km Yahşihan’ı kazdık, kolay bir şey değil tam olarak neredeyse buradan Samsun’a kadar. Dile kolay geliyor ama bir gün buradan Samsun’a kadar yürüyerek ne kadar yer kazdığımı kaç günde gittiğimi hesaplatmak isterim.” Şeklinde cevap verdi. Videolardan seçtiği 8. Soru Yahşihan’da ikamet eden bir vatandaştan geldi. Vatandaş Türkyılmaz’ın kendisine ve ilçesine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür edip minnet duyduğunu ifade ederken. Başkan Türkyılmaz’ın her kesimden her vatandaşın her anında yanında olduğunu bu geniş gönüllülüğünün neye borçlu olduğunu sordu. Kendini duygulandıran bu soruya hangi sözlerle vereceğini bilemeyen Başkan Türkyılmaz insanlara yardımcı olmanın görevi olduğunu fakat bunu görevden ziyade vicdanen yaptığını belirtti. Vatandaşın düğünlerinde, cenazelerinde yanında olmanın yoksullara yardımcı olmanın yazılı olmasa da kendisine biçtiği bir görev olduğunu söyledi. Yapılan iyilik ve yardımların anlatılmayacağını belirterek detaya inmedi.

ÖĞRENCİLERE İKRAMLARIMIZ DEVAM EDİYOR
Fanustan çekilen 9. Soru: “Başkanım merhaba, kış artık tam anlamıyla geldi geçmiş aylardaki gibi öğrencilere sabah sıcak çorba ikramlarınız olacak mı?” sorusu oldu. Cevabında aynı gün Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerine final sınavlarının olması nedeniyle yemek dağıtımı yapıldığını belirten Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz belediyede bulunan KAÇEP Müdürlüğü’nün bilgilendirilip dağıtım gününü uzatılmasını söyledi. Fanustan çekilen 10. ve son soru ise: “Erenler Mahallesi’ne futbol sahası yapabilir misiniz?” oldu. Belediye imar müdürüne seslenen Türkyılmaz bölgede park alanı varsa gencin bu isteğini yerine getirebileceğinin müjdesini verdi.  

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi, deprem bölgesinde gönülleri ısıtıyor

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi’nde en düşük maaş 9 bin TL oldu

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi çalışanlarına 11 bin TL promosyon 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

97614

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171