KIRIKKALE
19°

Vali Makas’tan Siyer-i Nebi Müzesi’ne ziyaret

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, ‘İslami Değerler Külliyesi Siyer-i Nebi Müzesi’ni ziyaret etti. Makas, kutsal toprakların kokusunu taşıyan müzeyi gezerek incelemelerde bulundu. Makas, müzenin Kırıkkale’ye önemli bir değer katacağını söyledi.


PEYGAMBERİMİZİN HAYATI YER ALIYOR 
Kırıkkale’ye önemli bir değer katacak olan ‘İslami Değerler Külliyesi Siyer-i Nebi Müzesi’ açılış için gün sayıyor. Çeşitli dönemlerde kullanılan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Cidde eski Basın Ateşesi Bahattin Akyön tarafından Türkiye'ye getirilen Kabe örtüleri bu müzede sergilenecek.  Çeşitli dönemlerde kullanılan ve Türkiye'ye getirilen Kabe örtüleri, Kırıkkale'de İslami Değerler Külliyesi'nde açılacak Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzesi'nde sergilenecek. 


22 EKİM’DE AÇILACAK 
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumundan vefatına kadar olan sürecinde anlatıldığı müze 22 Ekim 2023 saat 16.00’da vatandaşların hizmetine açılacak. Karacalı köyü sınırları içerisinde olan Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzesi, şimdiden büyük merak uyandırıyor. ‘İslami Değerler Külliyesi Siyer-i Nebi Müzesi’ni ziyaret Vali Mehmet Makas, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön’den bilgiler aldı. 


MANEVİ DEĞERİ BÜYÜK ESERLER
Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı, Suudi Arabistan Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön'ün girişimleriyle getirilen 18 parça Kabe örtüsü ile Medine'den getirilen Peygamber Efendimizin kabrinin üzerinde olan kırmızı örtü, İslami Değerler Külliyesi'nde muhafaza altında tutuluyor. Kutsal topraklara ait birçok değerli eşyanın yer aldığı müzede Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’i, ayak izi, o dönemdeki savaşlara ait kullanılan kılıç gibi manevi değeri yüksek olan eserler yer alıyor.

Haber: Süleyman Ok

İlginizi Çekebilir

Bahşılı’nın ‘dönülemeyen’ kavşağı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale için fırtına uyarısı yapıldı!

İlginizi Çekebilir

Vali Makas’tan Siyer-i Nebi Müzesi’ne ziyaret

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68920

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171