KIRIKKALE
22°
03:20

İkindi'ye Kalan Süre

Yenişehir kavşağı projesi acilen değiştirilmeli

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’nce yapılması planlanan Yenişehir Kavşağı için yol boyunda işletmeleri olan esnaflarla bir araya gelerek makamında toplantı gerçekleştirdi. Yapılacak mevcut projenin Yahşihan’ı ve


ESNAFLAR DURUMDAN RAHATSIZ
Yahşihan Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda D200 karayolu üzerinde faaliyet gösteren esnaflar yeni yapılacak yola karşı rahatsız olduklarını belirtirken, şu anki istenen projenin yapılması durumunda ilçenin ikiye bölünerek vatandaşların ve esnafların büyük zarara uğrayacağı konusu ele alındı. Yol üzerinde Kırıkkale’nin marka değeri birçok işletme bulunduğu için, yüzlerce kişiye iş istihdamı sağlandığından olası bir yol olma durumunda yüzlerce insanın işsiz kalabileceği belirtildi. Ayrıca 43 vilayetin kesişme noktasında bulunan Yeni Sanayi Sitesi’nin 500 esnafı ve yaklaşık 2 bin 500 çalışanı bu durumdan olumsuz etkileneceğinden projenin gözden geçirilmesi istenmekte. 
ALINAN KARAR DÜZELTİLMELİ
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’nce yapılması planlanan Yenişehir Kavşağı’nın düşünülen mevcut projesinin Yahşihan İlçesini olumsuz bir şekilde etkileyeceğini söyledi. Türkyılmaz konuşmasının devamında, “43 ili birbirine bağlayan karayolumuz çok yoğun ve sıkça kazaların olduğu gerçekten sıkıntılı bir yol. İlimize ve ilçemize yapılacak tüm projeler bizler için çok önemli projelerdir. Ama Kırıkkale’nin en yoğun trafiğinin geçtiği ilçemize dev kolonları olan, ilçeyi ikiye bölmüş bir köprü yapmak yerine, 4 şeritli bir otoyol veya battı çıktı tarzında yol yapılması her açıdan iyi olacağı kanaatindeyim. Mevcut yol üzerinde çalışan veren bir sürü firma hizmet vermekte. İlimizden geçen araçların ilçemize uğramadan geçip gitmesi hem esnafı, hem çalışanını olumsuz bir şekilde etkileyecektir. İşletmeler kapandığı durumda yüzlerce çalışan işsiz kalacaktır. Bende esnaflarımızın her zaman yanındayım. Alınan kararın bir an önce değiştirilmesi ilimiz ve ilçemiz açısından iyi olacaktır. Saygılar sunuyorum.” İfadelerini kullandı.
Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Motosiklet sürücüsü hayalinden belediye başkanlığına

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi’nden içleri ısıtan hizmet

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz, halk toplantılarına devam ediyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

71063

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171