KIRIKKALE
26°
02:55

İmsak'a Kalan Süre

Yerli tohumlara ulaşmayan çiftçi kalmasın

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Balışeyh Kaymakamlığı görevine atanan Sançar Batuhan Kurdu'yu ziyaret etti.


SAHADA ÇALIŞMALARI İNCELEDİLER 
Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz Balışeyh Kaymakamlığı görevine atanan Sançar Batuhan Kurdu´ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Balışeyh ilçesinde bulunan tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında görüş alış verişinde bulundular. Akabinde İl Müdürü Yılmaz, Balışeyh Kaymakamı Kurdu ile birlikte "Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın" projesi kapsamında gerçekleştirilen “Yağlık Ayçiçeği Demonstrasyonu” ekilişine iştirak ettiler.


ARTIŞ YAPMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILMALI 
Yapılan demonstrasyon ile ilgili olarak İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “İlimiz iklim ve toprak şartlarına uygun yerli tohum çeşitlerinin yaygınlaştırılması gayesiyle İl Müdürlüğümüzce son yıllarda yoğun faaliyetler yürütülmektedir. Son aylarda yaşanan gelişmelerle birlikte temel besin kaynağı olan yağlık ayçiçeği üretiminin artırılması ülkemiz için önem arz etmektedir. Bizler de Bakanlığımız, Trakya Tarımsal Araştırma ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitülerimizce geliştirilmiş olan yeni çeşitler ile üretimi ve verimi daha da artırmak, iç pazar ihtiyacının karşılanarak ülke ekonomisine katkı sağlamak ve çiftçilerimizi alternatif ürünlere sevk ederek tarımsal gelirlerinde artış sağlamak amacıyla çalışmalar yapmaktayız”


YAPILACAK ÇALIŞMALAR ANLATILDI 
“Yapılan bu deneme ekimi üretim sezonu boyunca İl ve İlçe teknik personelimiz tarafından takibi yapılacak, hastalık-zararlı takibi, yabancı ot mücadelesi çalışmalarının zamanında yapılması sağlanacak ve ürünün gelişim aşamaları gözlenecektir. Hasat sonuçları çiftçilerimize ve kamuoyuna duyurulacaktır” dedi. Ekiliş sahasından ayrıldıktan sonra Yılmaz ve Kurdu Balışeyh ilçesi Eldelek köyünde 120 dekar alanda bulunan Ceviz Bahçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundular. Akabinde İl Müdürü Yılmaz, Kırlangıç Köyündeki Büyükbaş Hayvan işletmesine ziyaret gerçekleştirdi. Yılmaz, işletme sahibine hayvancılığın geliştirilmesi yönünde bilgilendirmelerde bulundu.


Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Yahşihan domateslerinde ilk hasat 

İlginizi Çekebilir

Yerli tohumlara ulaşmayan çiftçi kalmasın

İlginizi Çekebilir

Çiftçilere yüzde 50 hibe destek

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95232

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171