KIRIKKALE
24°
00:42

İkindi'ye Kalan Süre

YKS sonuçları açıklandı

17-18 Haziran’da ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giren milyonlarca gencin gözü, kulağı sınavın açıklanacağı gündeydi ve bugün itibariyle o beklenen sonuçları açıklandı. 


TERTEMİZ BİR YKS SÜRECİ TAMAMLANDI
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’da sınav ilgili açıklamalarda bulundu. ERSOY "Sınavda sorulan sorular itibarıyla herhangi bir soru iptali ve cevap seçeneği değişikliği bulunmamaktadır. Dolayısıyla tertemiz bir YKS süreci tamamlanmıştır" dedi. Ersoy, başta adaylar olmak üzere,  katkı sunan tüm öğretmenleri ve eğitim camiasını, adayları sınava hazırlayan velileri ve ailelerini tebrik etti.  Adayların başarılarının devamını dileyen Ersoy, adayların eğitimlerini en verimli şekilde tamamlayarak ülkeye faydalı vazifelerde bulunacağına dair inancının tam olduğunu kaydetti.

TERCİHLER 27 TEMMUZ-8 AĞUSTOS ARASI 
Ersoy, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla tercih sürecinin de başladığını belirterek, "2023-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktır. ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS'ye başvuran aday sayısı itibarıyla rekor kırıldığını, 3 milyon 500 binin üzerinde adayın sınava başvurduğunu bildirerek, "Sınavda sorulan sorular itibarıyla herhangi bir soru iptali ve cevap seçeneği değişikliği bulunmamaktadır. Dolayısıyla tertemiz bir YKS süreci tamamlanmıştır." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

YKS sonuçları açıklandı

İlginizi Çekebilir

2022 YKS verileri açıklandı

İlginizi Çekebilir

YKS soru kitapçıkları yayınlandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

16781

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171