KIRIKKALE
22°
00:29

Akşam'a Kalan Süre

24 saat kamerayla denetlenen köy

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine bağlı Yeniceli Köyü, 24 saat güvenlik kamerası ile izleniyor. Temizliği ve düzeni ile örnek köy olarak seçine Yeniceli, köyün farklı noktalarına kurulan kameralar ile daha huzurlu ve güvenli bir ortama dönüşüyor.


VALİLİK TARAFINDAN ÖRNEK KÖY OLARAK SEÇİLDİ
Kırıkkale'nin köyleri, kimi zaman güzellikleriyle, kimin zaman şehre sağladıkları katkılarla, kimi zaman ise teknolojiye ayak uydurması nedeniyle, gündemden düşmüyor. Bu köylerden bir tanesi de Sulakyurt ilçesine bağlı Yeniceli Köyü. Geçtiğimiz yıllarda Kırıkkale Valiliği tarafından örnek köy olarak seçilen Yeniceli Köyü, bu kez de kameraları ile gündeme geldi. Cami minaresi, muhtarlık ve sokaklara takılan kameralar sayesinde 24 saat kesintisiz izlenen köy, çok daha huzurlu ve güvenli bir yer haline geldi. 


ANKARA'YA GİDİNCE KAMERALARIN FAYDASI OLACAK
Köyde birçok insanın hayvanı olduğunu ve bazen onları bırakarak Ankara'ya gittiklerini belirten Rıza Öcal, "Kameraları benim oğlum Haydar Öcal taktırdı. Muhtar da yardımcı oldu. Köyümüzde yardımsever çok. Kimimizin inekleri var, kimimizin baka bir şeyleri. Biz bazen onları bırakıp iki ay Ankara'ya gidiyoruz. O zaman kameranın faydası olacak bize. Bizim köyümüzde hırsızlık olmaz. Daha adliyede bir tane bile dosyamız yoktur." dedi.

KÖYÜMÜZ YAZIN KALABALIK OLUYOR
Köydeki hane sayısının yazın arttığını, kışın azaldığını belirten Yeniceli Köyü Muhtarı Aziz Bayındır, "250 hanelik bir köy olduğu için burası örnek bir köy. Köyümüz yazın kalabalık oluyor turizm sezonu gibi. Kışın daha az bir hane kalıyor. Onun için köyümüze kamera bağlandı, herkes yardımcı oluyor. Para desteği her şey yapılıyor buranın. Mesela camimizin desteğini, Durmuş oğlu Haydar Doğan yaptırıyor hayrına. Onun da tadilatını yapıyoruz." dedi.

ANKARA SİSTEMİ GİBİ BURASI
Köyde 2-3 katlı binaların olduğunu ve bütün binaların yeni olduğunu belirten Muhtar Bayındır, "Herkes buraya yeni bina yaptırdı. Köydeki evler 2 katlı, 3 katlı. Sanki Ankara sistemi gibi burası. Her şeyi ile beraber bakımlı bit köy. Ancak daha bir sürü işlerimiz var. Yollarımız falan yapılacak. Ayvatlı yolumuz var oranın yapılması gerekiyor. 2019'da sel gelmişti buraya, Ayvatlı yolu yüzünden 2 kişiyi sel götürmüştü. Asfalt ya da beton yol yapılması için dilekçe verdik. Daha su işlerine devam edeceğiz. Direnajlarımız olacak. Çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

GURBETÇİLER ÖZLEM GİDERİYOR
Kamera sisteminin köyü dışarıdan gelebilecek olaylara karşı koruyacağını belirten köy sakini Veli Aydoğdu, "Kameranın herhangi bir şeyi yok ama önlem için. Dışarıdan gelecek, doğacak olan şeyler için bir önlem amaçlı. Bir de meraklılar köyü görmek istiyor, videodan izlemek için başka bir sorunumuz yok yani. Köylere gelemeyen gurbetçilerimiz, şehirde yaşayanlarımızın da kamerayla en azından özlemlerini giderebilmeleri için kurulmuş bir şey." dedi.

Haber: Burak Çalışkan 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

82727

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171