°

934 bin 745 ton inek sütü toplandı

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,9 arttı, Ocak-Haziran döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,8 arttı.


SADEYAĞ ÜRETİMİ %18,8 ARTTI

Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi %5,4 arttı, ayran ve kefir üretimi %11,7 arttı, yoğurt üretimi %2,6 arttı, içme sütü üretimi %28,7 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %18,8 arttı. Ocak-Haziran döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi %1,8 arttı, ayran ve kefir üretimi %7,6 arttı.


124 BİN 852 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Yoğurt üretimi %3,8 arttı, içme sütü üretimi %6,9 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %11,2 arttı. Bir önceki ay 999 bin 348 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında %6,5 oranında azalarak 934 bin 745 ton oldu. Bir önceki ay 131 bin 232 ton olan içme sütü üretimi Haziran ayında %4,9 oranında azalarak 124 bin 852 ton olarak gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir

Keskin’de Atatürk sergisine yoğun ilgi

İlginizi Çekebilir

Sitelere dijital takip şartı geldi

İlginizi Çekebilir

Başkan Cönger, muhtarlarla buluştu

Haber Yorumları

Yorum Yaz

76542

Kırıkkale’de trafik kazası: 2 yaralı
Eskişehir Gökmeydan Spor Kulübü’nün 9 sporcusu siyah kuşak bağladı
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Yunanistan’da şanlı bayrağımızın yakılmasını şiddetle lanetliyoruz”
SIRADAKİ HABERLER

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171