KIRIKKALE
21°
01:46

İkindi'ye Kalan Süre

AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığınca, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için partilerine başvuran aday adaylarına yönelik teşkilat içinde dijital ortamda temayül yoklaması gerçekleştirildi.


AK PARTİ’NİN BİR GELENEĞİ 
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, İl Sağlık Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklaması öncesi gazetecilere, uygulamanın AK Parti'nin geleneği ve heyecanı olduğunu söyledi. Bugün her ilde 6 binin üzerinde milletvekili aday adaylığı temayül yoklaması yapıldığını aktaran Kılıç, şöyle konuştu: "Kırıkkale'de de bugün aday adayı olmayı tercih eden 34 kişinin temayülünü yapıyoruz. Partinin çeşitli kademelerinde görevli yaklaşık 900 kişi oy kullanacak.” 

KİMLİKLERİNİ GÖSTERİYORLAR
Öncelikle biz burada merkez ve ilçelere göre masalar oluşturduk. Öncelikle buraya gelerek kimliklerini gösteriyorlar. Kendilerine verdiğimiz manyetik okutucu kartla bilgisayarlara giderek, Kırıkkale'de 3 milletvekili adayı için oy kullanabiliyorlar. İki veya bir oy kullanırlarsa geçersiz oluyor ve sistem onları uyarıyor." Temayül yoklamasında Kılıç'ın yanı sıra Denizli Milletvekili Şahin Tin, Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan da hazır bulundu.

Kaynak: AA

 

İlginizi Çekebilir

Özaslan: "Memleketime hizmet için yola çıktım"

İlginizi Çekebilir

Ağaçtan, çalışmalarına hızlı başladı

İlginizi Çekebilir

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığına Sofuoğlu atandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

20598

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171