KIRIKKALE
25°
03:52

İmsak'a Kalan Süre

AK Parti’de yerel seçim süreci başladı

31 Mart 2024 yılında gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi kapsamında AK Parti’de belediye başkan aday adaylık süreci başladı.


SEÇİM HAZIRLIKLARI BAŞLADI
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de gerçekleştirilecek olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi kapsamında belediye başkan aday adaylığı için AK Parti’de süreç başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçim hazırlıklarına ilişkin açıklama yapıyor. Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Seçim adaylarının bağışları Gazze'ye yardım için kullanılacak. Bu sefer başvuru aidatı almıyoruz, bağış almaya karar verdik” dedi.

0 BİN, 30 BİN, 20 BİN, 10 BİN VE 5 BİN TL
Büyükşehir belediye başkan adaylarımız 50 bin TL, il belediye başkan aday adaylarından 30 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL, belde belediyeleri ve büyükşehir belediye meclis üyeliği adaylarından 10 bin TL ve il genel meclisi üyeliği aday adaylarından ise 5 bin TL olarak alınması kararlaştırıldı.

BAĞIŞLAR GAZZE'YE GÖNDERİLECEK
Seçim adaylarının bağışları Gazze'ye AFAD üzerinden gönderilecek. Bundan sonraki seçimlerde de dijital süreçleri devreye alıp çevreye katkı sağlamak istiyoruz. Bağışlar Gazze'ye gitsin istedik. Bütün teşkilat mensuplarımız ve aday adayı kardeşlerimizle katkı sağlamak istedik.

DİJİTAL SİSTEMLE KAĞIT İSRAFI ÖNLENECEK
Bu dijital sistem sayesinde başkasının yerine oy kullanmayı neredeyse minimize ediyoruz. Geçersiz oy yok denecek kadar az. Aday başvurularının dijital ortamda alınmasına bugün başladık. 3 ton kağıt israfının önüne geçeceğiz. 19 Kasımdaki dijital temayül yoklamasında da 3 ton kağıt israfı önlenecek. İtiraz ve şikayetler de dijital olarak alınacak. Seçim faturası bu sayede doğaya kesilmesin diye katkı sağlıyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de dijital süreçleri devreye alıp çevreye katkı sağlamak istiyoruz. Bağışlar Gazze'ye gitsin istedik. Bütün teşkilat mensuplarımız ve aday adayı kardeşlerimizle katkı sağlamak istedik.

SEÇİMİN KESİN TARİHİ 31 MART
2023 seçimlerinde takvim ayarlaması yapmıştık. O seçimlerde karar verme yetkisi Cumhurbaşkanımızda vardı, şimdi yok. Böyle bir şey gündemimizde yok. 20 günü ramazanda propaganda sürecinde geçecek. Seçimlerin 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacağı kesindir."

AK PARTİ YEREL SEÇİM KAMPINA GİRECEK
AK Parti, 12-14 Kasım'da Kızılcahamam'da "yerel seçim" gündemli çalışma kampı yapacak. AK Parti, Milletvekili Genel Seçimlerin ardından gerçekleştirdiği 4. Olağanüstü Büyük Kongre sonrası 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim çalışmalarına yoğunlaştı. Bu kapsamda il ve ilçe başkanları ile bir çalışma kampı düzenleyecek parti, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok il özelinde çalışmalar yürütmeye hazırlanıyor. İl Danışma Meclisi ve İlçe Danışma Meclisi toplantılarıyla istişare sürecini hızlandıran ve şehir buluşmaları ile saha çalışmalarına devam eden AK Parti, 12 Kasım'da da il başkanları ve Teşkilat Başkanlığı il koordinatörleri ile Kızılcahamam'da bir araya gelecek.

YEREL SEÇİM SÜRECİ ŞEKİLLENECEK
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla seçim hazırlıklarına başlayan partinin çalışma kampında gündemi "yerel seçimler" olacak.
Aday adaylığı başvuruları ile hız kazanacak yerel seçim süreci için izlenecek yol haritası üzerinde durulması planlanan kampta, 81 il başkanıyla görüşülerek yerel seçimlere yönelik yapılan ve incelenen anketlerle ilgili alınan notlar üzerinden yapılan çalışmaların ele alınması öngörülüyor. Kampta, Genel Başkanvekilleri ile Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in sunum yapması bekleniyor. Değerlendirmeler sonucunda 31 Mart 2024 yerel seçim sürecinin şekilleneceği çalışma kampı, 14 Kasım Salı günü sona erecek.

İlginizi Çekebilir

Balışeyh’e Organize Sanayi Bölgesi kurulacak 

İlginizi Çekebilir

Akyön, saha çalışmalarını sürdürüyor

İlginizi Çekebilir

AK Parti’de yerel seçim süreci başladı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

30291

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171