KIRIKKALE
24°
00:35

Öğleye kalan Süre

Akyön’den Zabıta Teşkilatına anlamlı kutlama 

Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, 197 yaşına giren Zabıta Teşkilatı’nı tebrik etti. Akyön, “İslam devletlerinde sosyal hayata yön veren teşkilat zabıta teşkilatı olmuştur.


HAYATA YÖN VEREN TEŞKİLATTIR 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de Zabıta Teşkilatı’nın 197’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, 197 yaşına giren Zabıta Teşkilatı’nı tebrik etti. Akyön, “İslam devletlerinde sosyal hayata yön veren teşkilat zabıta teşkilatı olmuştur. Bu teşkilat bir İntisap işlevi yapmaktadır.
Yani “hesaba çekmek, sorgulamak”  vazifenin güzel ifa edilmesi demekti. Bu vazifeyi yerine getirenlere ise “Muhtesip” denirdi.  Peygamber efendimizin devrinde Medine muhtesibi yanı zabıta amiri, sorumlusu Hz. Ömer idi. Cadde ve sokakların temizliği, yiyeceğe hile karıştırılıp karıştırılmadığı, ölçü ve tartıların doğruluğu Hz. Ömer in görevlilerince kontrol edilmiş yıkılma tehlikesi olan harap binalar yıktırılmıştır. Hz. Ömer döneminde ise Ümmü Abdullah bu
vazifeyi bir bayan olarak yapmıştır. Bunu şunun için ifade ettim.”

BÜYÜK ÖNEME SAHİPTİR 
“Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Zabıta teşkilatı belediyelerin halka dönük en önemli yüzlerinden biridir Zabıta Teşkilatı'nın 197. kuruluş yıl dönümünde bu görevi yapanların ulvi bir görev yaptıkları aşikârdır. Peygamber efendimizin Medine pazarında denetim yaptığı birçok hadiste geçer. İşte bugünde bu vazifeyi yapanlar peygamber efendimizin mesleğini ve sünnetini icra etmektedirler. Ne mutlu çalışırken sevap kazanıyorlar. Türk Zabıta Teşkilatımızın 197. yılı bu duygularla kutlu olsun.  Belediyelerin halkın memnuniyetinde en esaslı görevi yapan ve halka dönük en önemli yüzlerinden biri olan zabıta teşkilatı, belediyelerde kolluk kuvvetleri olarak, şehrin düzeninin sağlanması açısından oldukça önemli bir fonksiyona sahiptir.” 

CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM.
“Bu yüzden onların sosyal imkânlarının ve teknolojik imkânlarının çok daha güçlü olması gerekir. Şehrin her noktasında çalışma yapan ve her ihtiyaca koşan yine zabıta teşkilatıdır. Bu vesile ile zabıta teşkilatının 197. Yılını kutluyorum. Peygamber efendimizin bir mesleğinin de bu olduğunu ve Hz. Ömer’in Medine Zabıta Amirliği görevini hatırlatarak tüm zabıta teşkilatını böyle bir ulvi görevi yaptıkları için canı gönülden tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Bahattin Akyön’den imza günü

İlginizi Çekebilir

Akyön’den Erdoğan için destek mesajı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale, Road Race yarışına hazır

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89757

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171