KIRIKKALE
21°

Aybimaş A.Ş’den yatırım müjdeleri

Kırıkkale’nin yerli ve öz firması olan Aybimaş AVM, istihdam ve ekonomi alanında büyük yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor. Aybimaş Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayan, savunma sanayi, Gross ve 7 tane yeni alışveriş merkezi kurulma aşamasıyla ilgili müjd


GAZETECİLERİN ÖNEMİ BÜYÜK
Aybimaş AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Kırıkkale’de faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilerin günlerini kutlayan Ayan, “Tarafsız, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya gücünün, ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli yeri vardır. Gazetecilik, bir meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği itibarıyla kamu hizmetidir” dedi.

FEDAKARLIKLARI TAKDİRE ŞAYANDIR 
Ayan, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran, sorunların çözüm önerileriyle toplumun taleplerinin daha sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesinde yardımcı olan, milletimizin adeta gören gözü, işiten kulağı olan gazetecilerin bu görevi yerine getirmede gösterdikleri fedakârlık ve gayretleri takdirle karşılanmaktadır. Gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren, bütün basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek hayatı diliyorum” ifadesinde bulundu. 

KAYSERİ YOLU ÜZERİNE GROSS MARKET AÇILACAK 
Yaptıkları ve yapacakları çalışmalar tek tek müjdeleyen Ayan, Kırıkkale-Kayseri yolu güzergahına yeni bir alışveriş merkezi kuracaklarını söyledi. 43 ilin geçiş güzergahında yer alan bu bölgenin Gross Market ile birlikte daha da canlanacağına vurgu yapan Ayan, “Çok kısa süre içerisinde çalışmalarımıza başlayacağız, inşaatımızın temellerini atacağız. Burada hem vatandaşımıza hizmet edecek hem de şehrimizin insanlarına istihdam sağlayacağız” dedi.

1500 KİŞİLİK SAVUNMA SANAYİ FABRİKASI KURULACAK 
Alışveriş merkezi sektörünün yanı sıra savunma sanayi alanında da iş sahası açacaklarını belirten Ayan, kurulacak bu fabrikada yaklaşık 1500 kişinin istihdam edileceğini ifade etti. Silah İhtisas Organize Sanayi bölgesi içerisinde yaklaşık 40 dönüm arazi üzerine kurulacak olan fabrika, Universal (Evrensel) Anonim Şirketi olarak kurulacak. Fabrikada savunma sanayi alanında silah parçaları, yedek parçalar, mühimmat alanında parçaların üretimi sağlanacak.

MAHALLELERE 7 TANE YENİ ŞUBE AÇILACAK 
Her mahallede bir şube açma felsefesiyle ilerlediklerini belirten Ayaş, 7 tane daha şube açılışını gerçekleştireceklerini belirtti. İstihdama yönelik bu kapsamda da büyük katkı sunacaklarını vurgulayan Ayan, “Kırıkkale’nin yerli ve öz firması olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaşlarımıza daha da kolaylık sağlamak amacıyla bütün mahallelerimizde şubeleşme çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

TDV, 200 BİN TL’LİK KİRAYI 425 BİN TL’YE YÜKSELTTİ 
Aybimaş AVM’nin Nur Camii Külliyesi altında bulunan şubelerinde kiraya ödeyemediği iddialarına açıklık getiren Ayan, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kira artırımında tutarsız şekilde davrandığını ifade etti.  Ayan, pandemi sürecinde stopaj dahil aylık kiralama bedelinin 200 bin TL olduğunu, bu yıl ise aylık stopaj dahil 425 bin TL’ye çıkarıldığını söyledi. Ayan, “Aybimaş AVM’de kiraladığımız mağazalar dahil olmak üzere yaklaşık 250 insan çalışmaktadır. Aynı zamanda kiracılarımızdan aylık 200 bin TL’ye yakın kira gelirimiz var. Onlara artış yapmak istiyoruz fakat bu kira artışını karşılayamayacakları için artış yapamıyoruz. Bunu üst yönetime bildirmemize rağmen bize yüksek oranda zam yaptılar. Biz Ocak ayının ilk kirasını ödedik. Fakat bundan sonra daha makul bir fiyat için masaya oturmak istiyoruz. Geçtiğimiz hafta görüşmemizde bu fiyatta indirim yapmayacaklarını kabul etmediğimiz takdirde buradan içerideki firmalarla birlikte çıkmamızı söylediler. Fakat biz diyoruz ki, mevcut yatırım ile birlikte 250’ye yakın kişinin işsiz kalacağını ısrarla belirtiyoruz. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Ayan, günün anısına gazetecilere hediye takdim etti.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

71748

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171