KIRIKKALE
22°
00:2

Akşam'a Kalan Süre

BioNTech’e açılan davanın ilk duruşması iptal edildi

Koronavirüs aşısının yan etkileri olduğu gerekçesi ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech firmasına açılan davanın ilk duruşması iptal edildi.


BİRÇOK ÜLKE AŞI VE TADAVİ YÖNTEMİ ARAMIŞTI
2019 yılının son aylarında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, 2020 yılının ilk çeyreğinde tüm dünyaya yayılmış ve küresel çapta pandemi ilan edilmişti. Tüm dünyada bu süreçte teknolojiden, gıdaya birçok alanda krizler yaşanmıştı. Öte yandan dünyanın farklı ülkelerinden ilaç firmaları da koronavirüse karşı aşı ve tedavi yöntemleri aramıştı. 

KALICI YAN ETKİLER NEDNİYLE ŞİKAYET EDİLDİ
Bu firmalardan bir tanesi de Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından Mainz’da kurulan BioNTech oldu. Biyoteknoloji alanında çalışan şirket, kısa bir süre içerisinde koronavirüse karşı ürettikleri aşıyı piyasaya sürdü. Bu aşı, Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde zorunlu olarak uygulandı. Aşıyı olan vatandaşlar, aşının kalıcı yan etkiler ve hasar bıraktığı gerekçesi ile yargıya başvurdu.

DAVA, HAKİMLERDEN OLUŞAN KURUL TARAFINDAN SONULANACAK
Kimliği gizli tutulan Alman bir sağlık çalışanı, hukuk firması Rogert & Ulbrich aracılığı ile BioNTech firmasını dava ederek, 150 bin Euro tazminat talep etti. Söz konusu sağlık çalışanı, aşı olduktan sonra vücudunun üst kısmında ağrı, kol ve bacaklarda şişlik, yorgunluk, uyku bozukluğu ve beyin sisi gibi semptomların ortaya çıktığını ileri sürdü. Öte yandan, davanın önemi nedeniyle tek bir yargıç yerine davanın hakimlerden oluşan bir kurul tarafından karar bağlanacağı belirtildi. Bugün olması beklenen ancak iptal edilen davanın, birkaç gün içerisinde değerlendirileceği açıklandı.

İlginizi Çekebilir

51 yaşındaki belediye memuru, korona virüse yenik düştü

İlginizi Çekebilir

Vaka oranları yükselişe geçti

İlginizi Çekebilir

İş görüşmesine gidiyordu, pozitif olduğunu otobüste öğrendi: 3 bin 69 lira ceza kesildi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

40271

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171