KIRIKKALE
25°
07:39

Öğleye kalan Süre

Cebeci: “Staj sigortası sorunu meslekleri bitiriyor”

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Cebeci, yaşanan ara eleman sıkıntısında staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin etkisi olduğunu söyledi. Cebeci, ailelerin bu nedenle çocuklarını mesleklere göndermediğini, ara eleman sıkıntısı yaşandığ


AİLELER ÇOCUKLARINI GÖNDERMİYOR 
Staj ve çıraklık dönemleri emeklilik için gerekli sigorta başlangıcı sayılmayan vatandaşlar, seslerini duyurmaya çalışırken, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den “Mağduriyet yok” cevabı gelmişti. Bu konuda Cebeci, önemli tespit ve uyarılarda bulundu. 'gazetekale.com.' Cebeci, ara eleman sıkıntısında staj ve çıraklığın emeklilik için gerekliği sigorta başlangıcı sayılmamasının etkisi olduğunu söyledi. Cebeci, ailelerin artık çocuklarını mesleklere göndermediğini, ara eleman sıkıntısı yaşandığını kaydetti.

ÜÇ YIL HİZMETTEN SAYILMIYOR
Cebeci, “Çünkü Aileler çocukları artık böyle zanaat öğrenecek, zanaatkar olacak mesleklere göndermiyor. Oto tamircisi örneğin. Efendim bir marangoz atölyesine göndermiyor. Bunlar niye? Staja gittikleri üç yıl hizmetten sayılmıyor. Peki sayılmıyor da sağlık hizmetini veriyorsun sigorta başlangıcı yapıyorsun. Bu çocuklar şunu istiyor. Biz diyorlar bu parayı kendimiz ödeyelim emeklilik kesintisi esas olsun” dedi.

ESKİSİ GİBİ USTA YETİŞMİYOR 
Cebeci,  “Bu nedenle kimse bu mesleklere rağbet göstermiyor. Ancak iki meslek ortada. Bildiğiniz üzere biri kuaförlerle berberlerle ilgili… Onların da stajlarındaki kayıp aynı şekilde ama biraz daha çok hizmet sektörü olduğu için o işe yönelme var. Bunun dışında bir işe çırak bulmak mümkün değil. Artık sanayi sitelerinde usta olacak kimse yok. Servislere mahkum olacaksınız. Gideceksiniz tornavidayı eline aldığı zaman saat ücretini başlatacak, arabayı akşam almaya gittiğinizde 3500 lira ücreti var diyecek. Ne yaptınız dediğinizde bütün parçalar değişti diyecek. Şikayetiniz tornavida ile düzeltilmedi” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir / ÖZEL HABER 
 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

26106

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171