KIRIKKALE
21°
00:50

İkindi'ye Kalan Süre

Cumhuriyetin yıldönümünde emeklileri unutmayın!

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “Cumhuriyetimizin 99’uncu yılında emeklileri unutmayın” dedi. 


KORUNMUŞ VE MÜDAFAASI YAPILMIŞTIR
Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Demokrasimizin temel taşı olan cumhuriyetimizin 99 yıl önce büyük önder devletimizin kurucusu gazi Mustafa Atatürk tarafından temeli atılmış olup bugüne kadar bazı demokrasi ve cumhuriyet düşmanlarına karşı gerçek vatanseverler tarafından korunmuş ve müdafaası yapılmıştır. Bu vatanseverler ve gerçek milliyetçiler yıllarca ülke ekonomisine çalışarak katkı sağlayan ve kolay yaşamayı düşünmeyen ülkesini ve milletini düşünen emekliler emekli olduktan sonrada önceliği vatan millet cumhuriyet ve demokrasi olmuş olup yaşamlarının son gününe kadar da çocuklarına ve torunlarına Cumhuriyet ve demokrasiyi ve bu olgunun önemini anlatmaya devam etmektedirler.”

MAAŞ İKRAMİYELERİ ASGARİ ÜCRET OLMALI 
“Cumhuriyetimizin 99 cı yıl dönümünde ekonomik sıkıntılar içerisinde yaşamlarını sürdürürken devletimizi yöneten siyasilerimizden emeklilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için bazı taleplerinin yerine getirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu talepleri öncelikle şöyle sıralayabiliriz. 1 Yarım kalan intibak sorununun tamamlanması. 2 Sağlıkta katkı paylarının kaldırılması. 3 Maaş ve ikramiyelerin en az asgari ücret seviyesinde olması 4 Emekliye verilen zamlar yüzdeli değil seyyanen verilmesi. 5 Devlet bankalarının emekli promosyonlarını yükseltmesi. 6 Yakacak ve gıda yardımı yapılması. 7 Asgari maaş altında maaş alanlara kira desteği yapılması. 8 Ek ödemenin yüzde 4 ten yüzde 10 a çıkarılması Emeklilerin beklentisi Cumhuriyetimizin 99 cı yıl dönümünde bunlar olup bu beklentilerin yerine getirilmesi emeklilerin önceliği olmaktadır. Daha nice 99 yıllar dileklerimizle Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yürekten kutluyoruz.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Aytekin: “Emeklilere ara zam verilmeli”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

30689

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171