KIRIKKALE
21°
04:34

İmsak'a Kalan Süre

DEK Koleji’nden büyük başarı

Eğitim ve öğretim alanında çeşitli başarılara imza atan DEK Koleji, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre önemli bir başarıya imza attı. DEK Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Taki Kaplan, “Öğrencilerimizin geleceği için her alanda önemli çalış


İKİ ÖĞRENCİSİ KIRIKKALE BİRİNCİSİ OLDU

Kırıkkale’den Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 12 bin 434 öğrenci katılım sağladı. Gençleri yarına en iyi şekilde hazırlama mücadelesinde olan DEK Koleji’de üniversiteye dereceyle öğrenci yerleştirme gururunu bir kez daha yaşadı.  Melisa Sağsöz, eşit ağırlık puan türünde Türkiye 160. , Kırıkkale birincisi oldu. Dil puanına göre Mine Merve Hamidiye ise il birincisi oldu. Açıklanan bu sonuçlar doğrultusunda DEK Koleji, her iki puan türünde Kırıkkale birincisine ev sahipliği yapmış oldu.

YARINLARA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLIYORUZ

Okul yönetimiyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen DEK Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Taki Kaplan, “Değerli velilerimiz; Sevgili öğrencilerimiz, şehrimizin güzide basın mensupları ve değerli çalışma arkadaşlarım Dek Koleji olarak 2013 yılında başladığımız özel okul yolculuğumuzda 10. Yılımıza girerken her geçen yıl başarılarımıza başarı katarak ilerlemeye devam ediyoruz. Öğrenci gelişiminde eğitimin önemi kadar fiziki ortamın da önemine inanarak Kırıkkale’nin en büyük kampüsünü inşa ettik. Geniş olanaklara sahip kampüsümüzü yaparken 25 yılın getirdiği eğitim-öğretim tecrübesiyle her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesap ettik. 2013 den beri sadece okulumuza özgü olan sistemimizi geliştirerek her sene LGS-YKS sınavlarının yanı sıra Türkiye genelinde yapılan deneme sınavlarında İl dereceleri Türkiye birincilikleri elde ettik.”

ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE EDİLDİ

“Bunun yanı sıra sportif ve kültürel olarak da Türkiye hatta Avrupa şampiyonu olan öğrencilerimiz oldu. Yaptığımız 4 Erasmus projesi kapsamında 8 ayrı Avrupa şehrini öğrencilerimize tanıtma imkanı bulduk. 18-19 Haziranda gerçekleştirilen ve 3.243.425 öğrencinin katıldığı YKS sınavına ilimizden 12.434 öğrenci sınava girmiştir. Bu öğrenciler içinden Melisa Sağsöz kızımız Kırıkkale’nin bütün puan türlerinde en iyi Türkiye derecesi elde ederek EA alanında il birincisi, Türkiye genelinde 160. olmuştur. Yine Mine Merve Hamidiye kızımız da yabancı Dil alanında il birincisi olarak bizleri her iki puan türünde de gururlandırmışlardır. Bu başarıda emeği olan tüm mesai arkadaşlarıma, velilerimize ve en çokta öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

ÇOCUKLARIMIZIN, OKULUMUZUN, ŞEHRİMİZİN BAŞARISIDIR

Burada özellikle vurgu yapmak istediğim iki husus var. Birincisi Melisa kızımız 7. Sınıftan beri 6 yıldır aralıksız olarak Dek Kolejin ‘de eğitim hayatına devam etmiştir. Mine Merve kızımızda 9.sınıftan itibaren 4 yıl Dek Kolejinde devam ederek sınava hazırlanmıştır. Yani herhangi bir kurumdan son yılında transfer edilmiş öğrenciler değillerdir. İkinci olarak bazı zincir kurumlar başka illerde elde ettiği başarıyı sanki Kırıkkale’deymiş gibi açıklamaktadır. Bizim başarımız çocuklarımızın başarısı okulumuzun, şehrimizin başarısıdır. Bu öğrenciler Kırıkkalemizin yüz akıdır.”  dedi. DEK Koleji Kurucu Müdüresi Fatma Kaplan ise, “Bu başarıda öncelik öğrencilerimizin disiplinli çalışmasıdır. Bu disiplini de Dek Koleji olarak kurduğumuz sistem sağlamıştır.  Yıllardır emek verdiğimiz iki öğrencimizin de elde ettiği bu başarı bizleri elbette gururlandırmıştır. Ancak şunu da belirtmek isterim ki Fen Lisesi ve Anadolu Lisemizde bulunan diğer evlatlarımızda iyi dereceler elde etmiştir. Bu öğrencilerimizin nezdinde bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarı ekip işidir. Bu ekibin bir parçası olarak emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

DÜZENLİ VE SİSTEMLİ ÇALIŞMANIN SONUCU

Dek Koleji Kurucu Müdürü Saygın Mercimek, “Bildiğiniz üzere sınava hazırlık sadece bir yıldan ibaret değil elbette, Sınav süreci 4 yıla yayılan düzenli, sistemli çalışma ve sıkı takip gerektiren bir süreçtir. Öğrencilerimiz bu 4 yılın yaklaşık iki yılında pandemi ile de imtihan olmuşlardır. Buna rağmen okulumuz hiçbir zaman öğrencileri yalnız bırakmayarak online dersler ve devamında uygulanan yaz dersleri ve gece kaplarıyla bu imtihandan öğrencilerimizle beraber başarıyla çıkmıştır.4 yıllık sürede en büyük destekçimiz elbette velilerimiz olmuştur. Bu başarıda verdiği desteklerle en büyük pay sahiplerinden biride onlardır. Hepinizin huzurunda tüm velilerimize Dek Koleji adına teşekkür ederiz” dedi.

BAŞARI İÇİN BÜYÜK MÜCADELELER VERDİK

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularına yanıt veren EA il birincisi Melisa Sağsöz:

“Başarımda en önemli etken devamlılıktır. 7.Sınıftan beri Dek Kolejinin öğrencisi olduğum için öğretmenlerim beni gayet iyi tanıyordu. Eksik olduğum kısımları görerek beni yönlendiriyordu. Ben de çok değil ama çok düzenli çalıştım.9.Sınıftan itibaren programlı ve aksatmadan ilerledim. Başarımdan dolayı çok mutlu ve gururluyum ”dedi. Dil alanında il birincisi olan Mine Merve Hamidiye : “Dil alanında sağladığım başarımda sadece yabancı dil bilgisi etkili olmadı. Okulda çok iyi bir matematik eğitimi aldım ve TYT sınavında 40 soruda 36 matematik yapmış olmam bu başarıyı bana getirdi. Başarımdan dolayı çok mutluyum.”

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

YKS birincileri ödüllendirildi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de YKS heyecanı

İlginizi Çekebilir

DEK Koleji’nden büyük başarı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

70562

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171