KIRIKKALE
19°
00:44

Yatsı'ya Kalan Süre

Delice üzümünün serüveni

İç Anadolu Bölgesi’nin tam merkezinde yer alan Kırıkkale’nin verimli topraklarında unutulmaz lezzetler yetişiyor. Bunlardan birisi de Delice üzümü. Hasat mevsimin yaklaştığı Delice üzümü hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik.


SAĞLIĞA OLDUKÇA FAYDALI 
Kırıkkale’nin Delice ilçesinde çiftçilerin en önemli gelir kaynağı olan 'Delice beyazı' olarak bilinen coğrafi işaretli üzümün ilk hasadına 40 derecelik sıcağın altında Eylül ayında başlanacak olan üzüm hasadı çiftçinin yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Deliceye ve çiftçiye büyük gelir kaynağı olan Delice Beyazı ekonomiye ve sağlığa katkıda bulunuyor. Kan yapımında büyük etki gösteren bu eşsiz üzüm bir haftalık düzenli tüketim sonucunda kan değerlerini yükseltmeye yardımcı olur.

BİRÇOK BESİNİ BULUNDURUYOR 
Yerli üzüm çeşitleri arasında yer alan ve unutulmaz lezzetleriyle damaklarda tat bırakan Delice üzümünün pekmezi de oldukça ilgi görüyor. Koyu rengi ve kokusuyla hem yurt içi hem de yurtdışından büyük talep gören Delice üzümü, sofralarla buluşmak için gün sayıyor. Delice üzümü ve pekmezinin sağlığa olan faydaları ise saymakla bitmiyor. İşte üzüm ve pekmezinin faydaları; “Vitamin A, C, B6, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, folat, magnezyum ve selenyum içermesiyle oldukça sağlıklı bir besindir. Çok güçlü bir antioksidan olan kırmızı üzüm, serbest radikallere karşı güçlü bir koruma kalkanı oluşturur. Bu sayede, kalp, diyabet ve kanser gibi hastalıklara karşı vücudu savunur.”

Haber: Sema Nur Çakmak(Stajyer)

İlginizi Çekebilir

Devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı

İlginizi Çekebilir

Delice'de eğitim seferberliği

İlginizi Çekebilir

Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem’den ev sahiplerine çağrı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

41736

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171