KIRIKKALE
25°
01:28

Yatsı'ya Kalan Süre

Delice’nin incisi kavun

Kırıkkale’nin Delice ilçesinde yetişen meşhur kavunu yaz aylarında genellikle karpuzdan sonra en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.


1500-2000 DEKAR ALANDA KAVUN ÜRETİMİ
Yaz aylarının vazgeçilmezi, ipeksi dokusu ile damakta hoş bir tat bırakan ve eşsiz kokusu ile bizleri mest eden bir lezzet Delice kavunu. Yıllar boyunca Kırıkkale'nin Delice ilçesinde yetiştirilen, çevre illere dağıtılan kavun çiftçiye ekonomik olarak çok faydası vardır. Bölgeye ait ürün olan Delice kavunu, o eski şaşaalı günlerini arasa da bizler onun tadını biliyoruz ve yeni mahsullerin çıkmasını dört gözle bekliyoruz.

TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ İLLERİNE GÖNDERİLİYOR
Kırıkkale şehir girişinde ve çıkışındaki satış noktalarından temin edebileceğiniz Delice Kavunu, Delice ilçesi genelinde her yıl ortalama bu verimli topraklarda 1500-2000 dekar alanda kavun üretimi gerçekleştirilmekte ve başta Kırıkkale olmak üzere çeşitli illerde de satışa sunuluyor.

KAVUNUN SAĞLIĞA FAYDALARI
Yaz aylarında vazgeçilmez Delice kavunun sağlığa faydalarına göz atalım. ''Delice Kavunun K vitamini içeriği ile kan pıhtılaşmasını destekler. C Vitamini: C vitamini vücudun savunma sistemini oluşturur. Kavun iyi bir C vitamini kaynağıdır. Bu özelliği ile kavun vücudun bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı savunma gücünü arttırır.'' Delice kavunun faydaları bu şekildedir.

Haber: Sema Nur Çakmak(Stajyer)

İlginizi Çekebilir

Delice’de metruk binalar yıkıldı

İlginizi Çekebilir

Delice'de eğitim seferberliği

İlginizi Çekebilir

Ankara-Kırıkkale-Delice otoyol ihalesi ertelendi 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

33263

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171