KIRIKKALE
19°
02:12

İkindi'ye Kalan Süre

Gazeteci Kadir Yahşi Siyer-i Nebi müzesini görüntüledi 

Kırıkkale’ye önemli bir değer katacak olan ‘İslami Değerler Külliyesi Siyer-i Nebi Müzesi’ 22 Ekim’de açılacak. Gazeteci Kadir Yahşi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in yaşam hikayesini konu olan o müzeyi görüntüledi.


BÜYÜK MERAK UYANDIRIYOR 
Çeşitli dönemlerde kullanılan ve Türkiye'ye getirilen Kabe örtüleri, Kırıkkale'de İslami Değerler Külliyesi'nde açılacak Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif Müzesi'nde sergilenecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumundan vefatına kadar olan sürecinde anlatıldığı müze 22 Ekim 2023 saat 16.00’da vatandaşların hizmetine açılacak. Karacalı köyü sınırları içerisinde büyük merak uyandıran o müzeyi Gazetekale İmtiyaz Sahibi Kadir Yahşi görüntüledi. Yahşi’nin derlediği görüntüler herkeste büyük merak uyandırdı. 


MANEVİ DEĞERİ BÜYÜK ESERLER
Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı, Suudi Arabistan Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön'ün girişimleriyle getirilen 18 parça Kabe örtüsü ile Medine'den getirilen Peygamber Efendimizin kabrinin üzerinde olan kırmızı örtü, İslami Değerler Külliyesi'nde muhafaza altında tutuluyor. Kutsal topraklara ait birçok değerli eşyanın yer aldığı müzede Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif’i, ayak izi, o dönemdeki savaşlara ait kullanılan kılıç gibi manevi değeri yüksek olan eserler yer alıyor.

Haber: Süleyman Ok 

İlginizi Çekebilir

Özel çocuklara rengarenk eğitim 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleliler DNA'nız nereden geliyor? Hiç merak ettiniz mi?

İlginizi Çekebilir

Emeklilerden depremzedelere yardım desteği

Haber Yorumları

Yorum Yaz

44838

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171