KIRIKKALE
21°
02:13

İmsak'a Kalan Süre

Gelecek nesillere çevre bilinci aşılanıyor

Bahçeşehir Koleji’nde eğitim ve öğretim gören öğrenciler, Kırıkkale Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette minik öğrencilere, , evsel atıkların toplanması, çevre, temizlik ve temizlik işlerinin yaptığı çalışmalar bilgi aldılar.


MİNİKLER SORULARINA CEVAP ARADILAR
Bahçeşehir Koleji, 3-A sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Gülnur Bakır öncülüğünde örnek bir projeye imza atıyor. Yaşadığımız dünyanın en kritik ve problemlerinden biri olan çevre sorunları ve geri dönüşüm farkındalığını artırmak için başlattıkları “Geri Dönüşüm” projesi kapsamında Kırıkkale Belediyesine konuk oldular.  Kırıkkale Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda, Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Yılmaz, Katı Atık Birliği Müdürü Tuncay Teoman Topraklı’ya sorular soran öğrenciler, çöp, atık, geri dönüşüm, enerji, su, biyolojik çeşitlilik, tüketim alışkanlıkları, gürültü, egzoz gazından etkilenen vatandaşlar gibi hususlarda sorular yönelterek cevaplar aldılar. 

BİLİNÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Bahçeşehir Koleji Öğretmeni Gülnur Bakır’da “Öğrencilerimize çevre bilincini, çevre yönetimini ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için okulumuzda öğrencilerimize bu yönde bilinçlendirmeler yapıyoruz. Bugünde Belediyemizi ziyaret edip, yaşadığımız şehir olan Kırıkkale’de atık, çöp ve geri dönüşüm ile ilgili neler yapıldığının bilgisini aldık. Çocuklarımızı, doğa ile uyumlu toplumsal yaşamın geliştirilmesi, doğal kaynakların hızla ve bilinçsiz tüketilmesinin azaltılması, çöp alanlarına giden artık miktarının azaltılması, atıkların niteliklerini kaybetmeden yerine ayrıştırılması ve bunun bir yaşam biçim haline getirilmesi ile tüm canlıların ortak yaşam alanı olan doğanın ekolojik dengesi korunması hususunda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

Belediye serası, ekonomik tasarruf sağlıyor

İlginizi Çekebilir

Bahçeşehir Koleji, yeni dönemde Kırıkkale’de

İlginizi Çekebilir

Bahçeşehir Koleji’nde rengarenk hamsi günü

Haber Yorumları

Yorum Yaz

40939

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171