KIRIKKALE
21°
03:12

Öğleye kalan Süre

Hayırsever vatandaş Kırıkkale’de ortaya çıktı: Veresiye defterini satın aldı

Kırıkkale’de bir hayırsever, mahalle bakkalından veresiye alışveriş yapan yaklaşık 50 kişinin borcunu kapattı. Bakkal işleten Cevdet Yalpi, “Hayırsever vatandaşımızdan Allah razı olsun. Yaptığı bu davranışla herkesin rızasını kazandı” dedi.


VERESİYE DEFTERİNİ SATIN ALDI 
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardım yapan ve özellikle bakkallardan veresiye defteri satın alan hayırsever, bu kez Kırıkkale’de ortaya çıktı. Gizemli hayırsever, bir bakkala borcu olan tüm vatandaşların borcunu ödedi.  Hayırsever kişi veresiye defterini alarak kayıplara karıştı.

BİLGİ AMAÇLI YAZI PAYLAŞILDI 
Kaletepe Mahallesi 1019 Sokak No: 61'de bulunan bakkal dükkanına gelen bir kişi dükkanın sahibi, Cevdet Yalpi’den mahalle halkının veresiye borçlarının olup olmadığını sordu.
Dükkan sahibi yaklaşık 50 kişinin borcu olduğunu söylemesi üzerine gizemli kişi, veresiye defterini alacağını söyledi.  Bakkalcı, hesap ödendikten sonra bakkalın girişine bilgi amaçlı kağıt astı. Bakkal camına da, "02.11.2022 tarihine kadar olan bütün veresiye borçları bir hayırsever tarafından ödenmiştir” yazısı yazıldı. Bakkala borcu olan tüm vatandaşların borcunu ödeyen hayırsever, veresiye defterini alarak kayıplara karıştı.

GURURLANDIRAN BİR HAREKET 
Bu gibi durumlarla daha önceden çok sık karşılaşmadığını ifade eden bakkal sahibi Cevdet Yalpi, “2 Kasım Çarşamba günü akşam saat 21.30 sularında hayırsever vatandaş dükkanımıza geldi. Vatandaşların veresiye borcu olup olmadığını sordu. Yaklaşık 50 kişinin veresiye borcu olduğunu öğrenen hayırseverimiz, defterde bulunan bütün vatandaşların borcunu kapatarak, veresiye defterini satın aldı. Gazetekale.com. Gerçekten duygulandırıcı ve gurur verici bur olay. Hayırseverimizden Allah razı olsun. Vatandaşlarımızın zor günlerinde yanlarında oldu ve hepsinden hayır dua kazandı” dedi. 

HAYIRSEVERDEN ALLAH RAZI OLSUN 
Yaklaşık 12 yıldır bakkal dükkanını çalıştırdığını dile getiren Yalpi, “Bizlerde imkanlarımızca ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarımız oluyordu. Ama bu gibi bir durumla karşı karşıya kalmak insanı gerçek manada mutlu ediyor. Hayırsever vatandaşımızdan bir kez daha Allah razı olsun. Allah böyle insanlarımızın sayısını artırsın” şeklinde konuştu. Gazetekale.com. Borcu ödenen vatandaşlara durumu anlattığını ifade eden Yalpi, "Çok dua edenler var. Öyle insanlar varmış ülkemizde, ne güzel" ifadesinde bulundu.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Yeni otobüsler ve abonman kartları sefere hazır 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de kamu yönetimi forumu başladı

İlginizi Çekebilir

Refüje devrilen otomobildeki 6 kişi yaralandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

18149

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171