KIRIKKALE
28°
01:52

Akşam'a Kalan Süre

Hububatta hasat zamanı

İç Anadolu Bölgesi’nin bozkır topraklarına hakim olan Kırıkkale, hububat alanında Türkiye’nin önemli bir ölçeğine destek oluyor. Yıl boyunca hasat zamanını bekleyen çiftçiler, ‘Bismillah’ diyerek tarlalarda çalışmalarına başladı.


HUBUBAT DÖNEMİ HER ZAMAN ÖNEMLİ OLMUŞTUR
Bozkır topraklarında yıl boyunca emek veren, toprakları alın teriyle sulayan çiftçilerin bir nebze de olsa yüzü gülüyor. Elleri nasır tutarak mücadele verdikleri toprakların meyvesini alma vakti. Hasat döneminin gelmesiyle beraber tarlalarda yoğun mesai başlarken, çiftçiler aylar süren emeklerinin karşılığını alabilmek için kolları sıvadı.


BUĞDAYDA 350 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR 
Bol kar yağışlı kış mevsimi ve bol yağmurlu bahar mevsimi yaşanmasının ardından çiftçilerin bu seneki beklentileri arttı. Kırıkkale'de haftalarca süren yağışların ardından çiftçiler, il genelinde 1 milyon 100 bin dekar alana ektikleri buğdaydan, yaklaşık olarak 350 bin ton rekolte elde etmeyi bekliyor.


ARPADA BEKLENEN REKOLTE 290 BİN TON
Kırıkkaleli çiftçiler, yoğun yağışlar sonrası tıpkı buğdayda olduğu gibi arpadan da verimli bir geri dönüş bekliyor. Kırıkkale genelinde 850 bin dekar alana ekilen arpadan, yapılacak hasat sonrası 290 bin ton rekolte bekleniyor. Öte yandan Kırıkkaleli çiftçiler, arpada dönüm başına 350 kilogram, buğdayda 250 kilogram verim aldıklarını belirtiyor.


20 KÖYÜN HUBUBAT ALANI ZARAR GÖRDÜ
Hububat hasadı sezonun başlaması birçok çiftçiyi mutlu etse de sağanak yağışlar sonrası yaşanan sel felaketinde ve dolu yağışında tarlaları zarar gören bazı çiftçilerin ürünlerinin uğradığı zarar nedeniyle beli büküldü. Ayrıca, Kırıkkale'de bulunan 185 hububat alanından yaklaşık 20 köyde bulunan hububat alanının zarar gördüğü belirtildi. 


ÇİFTÇİLERİN DERDİ PAHALI MAZOT 
Geçen bol kar yağışlı kış ve bol yağmurlu bahar çiftçiyi güldürse de akaryakıta gelen zamlar çiftçinin belini büküyor. Normal vatandaşlara kıyasla mazot ve benzini çok daha fazla kullanan çiftçiler, yüksek fiyatlara rağmen üretme devam edebilmek için canla başla çabalıyor.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin sinirlilik raporu açıklandı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin hangi yemekleri meşhur?

İlginizi Çekebilir

Mutlulukta 4’üncü sıradayız 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43448

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171