KIRIKKALE
21°
02:16

Öğleye kalan Süre

Karakuş, “Beştepe’den esen rüzgar, ülkemizi oradan oraya savurmakta”

DEVA Partisi Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekonomik krizin 7’den 70’e herkesi etkilediğini belirten Karakuş, “Asıl olması gereken gelir seviyesinin artması değil, alım gücünün artmasıdır.” dedi.


“VATANDAŞLARIMIZ ÇOK ZOR GÜNLERDEN GEÇMEKTEDİR”
DEVA Partisi Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, partililer ve vatandaşlarla basın toplantısında bir araya geldi. Partisinin eylem planlarından bahseden Karakuş, ülke gündemini değerlendirdi. Yapılan maaş zamlarının market poşetlerini doldurmaya yetmediğini belirten Karakuş, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz, 7’den 70’e hepimizi derinden etkilemekte, vatandaşlarımız çok zor günlerden geçmektedir. Gelinen noktada yapılan maaş zamları dertlere deva olmamış, market poşetlerini doldurmaya yetmemiştir. Bizler biliyoruz ki asıl olması gereken gelir seviyesinin değil, alım gücünün artırılmasıdır. Mevcut hükümet ve mevcut düzenle bu darboğazın düzelmesinin mümkün olmadığı artık ayan beyan ortadadır. Liyakat yoksunu kadrolar memleketi hallaç pamuğuna çevirmiş, Beştepe’den esen rüzgâr, güzel ülkemizi oradan oraya savurmaktadır.” dedi.

“HALKIMIZ YOLUN ORTASINDAN YÜRÜMEYE MAHKUM EDİLMİŞTİR”
Kırıkkale Merkez’e ve ilçelere kurulan Elektronik Denetim Sistemi (EDS) hakkında da açıklamalarda bulunan Karakuş, “Tabiri caizse düşene bir de biz vuralım düsturuyla şehrin her noktasını Elektronik Denetleme Sistemleri ile donatmıştır. EDS’ye karşı itirazımız yok. Ancak, asıl amacında kullanılırsa. Bugün geldiğimiz noktada Elektronik Denetleme Sistemleri asıl amacının dışına çıkmış, belediyenin geçim kapısı haline gelmiştir. Özellikle taksici ve dolmuşçu esnafımızın arşa değen yakıt fiyatlarıyla mücadelesi yetmiyormuş gibi geçimini kazandığı yollar tuzaklanmış, ceplerine iyice göz dikilmiştir. Ayrıca yayaların kullanması için var olan kaldırımlara yerleştirilen EDS ekipmanları ise halkımızı yine yolun ortasından yürümeye mahkûm etmiştir. İşin sonu düşünülmeden, biz yaptık oldu mantığıyla şehir yönetilmez. Onca yıldır görevde olup şehrin ihtiyaçlarından bihaber olmak bu olsa gerek.” ifadelerini kullandı.

“KANALİZASYON HİZMETİ ALAMAYAN MAHALLERİMİZ VAR”
Kanalizasyon hizmeti alamayan mahallelerin bulunduğunu belirten Karakuş, “Halen şehrimizde atık su bedeli ücreti ödeyip, kanalizasyon hizmeti alamayan mahallelerimiz mevcut olup atıklarının tahliyesi ilkel yollarla yapılmaktadır. Altyapısı tamamlanmamış bölgelere atılan asfaltların pek çoğu kısa süre sonra oluşan su patlakları sebebiyle tekrardan kazılmakta, amacını karşılayamamaktadır.” dedi. 

“KADROLARIMIZIN EHLİYETİNE GÜVENİYORUZ”
Kırıkkale’nin potansiyelinin farkında olduklarını belirten Karakuş, “Bizler yapılan iyi işlerin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Siyasi kimlik gözetmeksizin, akla, mantığa ve ihtiyaca uygun olduğu sürece desteklemekten geri durmayacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz. Şehrimizin potansiyelinin farkındayız. Daha yaşanılabilir bir Kırıkkale’yi hep birlikte inşa edeceğimize eminiz. Bizler kadrolarımızın ehliyetine güveniyoruz. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan önderliğinde, liyakatli kadrolarımızla istişare ederek aldığımız kararlarla bu işin altından kalkacağımızdan şüphemiz yok.” dedi.

“KIRIKKALE İÇİN YAPILMAYANI YAĞACAĞIZ”
DEVA Partisi’nin daha önce eşi benzeri olmayan çalışmalara imza atacağını belirten İl Başkanı Karakuş, “Demokrasi ve Atılım Partisi, cumhuriyet tarihinin en planlı, programlı partisi olarak 2023 seçimlerine kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla katılacaktır. Şuana kadar 11 adet eylem planımızı detaylandırarak, tarih ve bütçelerini içerecek şekilde açıkladık. Bunları eylül ayı sonuna kadar 22’ye tamamlayacağız. Daha önce benzeri olmayan bu çalışmayı yaptığımız gibi Türkiye için de yapılamayanı yapacağız. Türkiye için yapılamayanı yapacağımız gibi Kırıkkale için de yapılamayanı yapacağız. Dileyen hemşehrilerimiz parti binamızda bizleri ziyaret ederek dileyenler” ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Düello büyüyor! Karakuş’tan yanıt gecikmedi: “Milletimiz yıkıcı ekonominin tam ortasında”

İlginizi Çekebilir

Kaplan’dan, Karakuş’a sert cevap: "Bizim milletimizin ferasetine inancımız tamdır"

İlginizi Çekebilir

Karakuş, “Beştepe’den esen rüzgar, ülkemizi oradan oraya savurmakta”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

30062

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171