KIRIKKALE
19°
02:53

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkale'de kadınlar Mahalle Konakları'na ilgi gösteriyor

Kırıkkale Belediyesince hizmete açılan Mahalle Konakları'nda açılan kursların ilgi gördüğü bildirildi. Belediyeden yapılan açıklamada, Mahalle Konakları'nın birbirinden farklı kurslarla dikkat çekmeye devam ettiği belirtildi.


KURSİYERLERE ÇİNİ ÖĞRETİLİYOR
Konaklarda açılan kurslarda kadınların hem kendilerini geliştirdikleri hem de meslek edindikleri aktarılan açıklamada, "Ayrıca, bu kurslarda öğrenerek ortaya çıkardıkları ürünleri satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Son olarak da çini sanatı farklı teknikler kullanılarak Mahalle Konakları'nda açılan kurslarda hayat bulmaya devam ediyor. Kültürel mirası yaşatabilmek ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla kursiyerlere çini öğretiliyor." ifadeleri kullanıldı.

"KURSLARA GÖSTERİLEN İLGİDEN DOLAYI MEMNUNUZ"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da şunları kaydetti: "Kurslara gösterilen ilgiden dolayı memnunuz. Kurslarımızın, kadınlarımızı sosyal hayatın içine çekmenin yanı sıra aile ekonomilerine de katkı sağladıklarına şahit oluyoruz. Son olarak düzenlediğimiz çini kursu ile de çini sanatını yaşatıyoruz. Konaklarımızda açtığımız geleneksel ve modern tekniklerin öğretildiği çini kursumuzda, 100 yılı aşkın bir geçmişi olan çini sanatının tekniği öğretiliyor. Türk el sanatlarını yaşatmak için bu tür kurslarımız devam edecek."

Kırıkkale (AA)

İlginizi Çekebilir

Saygılı’ dan 10 Kasım Mesajı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi kışa hazır

İlginizi Çekebilir

Dekoratif ahşap boyama kursu yoğun ilgi görüyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

11853

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171