KIRIKKALE
32°
00:16

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale’de Mekke’nin Fethi kutlandı

Kırıkkale’de, Kızılelma Ocakları tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1392'inci yıldönümü, Kur’an-ı Kerîm tilâveti ve sahne konuşmalarından oluşan bir programla kutlandı.


EFENDİMİZİN SEVDASI HER YERDE

Nur Cami Külliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kırıkkaleli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı gecede açılış konuşmasını Kızılelma Ocakları Genel Başkanı Hakan Polat yaptı. Polat, Mekke’nin Fethi’nin önemine değindi. Ardından eski Cidde Baısn Ataşesi Bahattin Akyön, Mekke’nin Fethi’nin önemi ve anlamını anlattı. Akyön, “Ümmetin Kuran sevdası, Peygamber Efendimizin sevdası, her yerde kendini hissettiriyor. Kuran’a saygı ve Efendimize hürmet gözleri yaşarttı. Peygamber Efendimizin SAV Mekke’de kendisine inen ayetleri okuduğu zaman müşrikler gizlice onu dinlerdi. Hz. Ebu Bekir namaz kılarken okuduğu tilavetteki Kuran’ı Kerim’ler Mekke’nin gençleri ve kadınları tarafından dinlenirdi.” dedi.

MUHTEŞEM BİR GECEYDİ

Akyön, konuşmanın devamında, “Abdullah İbni Mesut’un Mekke pazarında okuduğu açıktan Rahman Süresi yürekleri titretmişti. Peygamber Efendimizin okuduğu Kuran’ı Kerim’i Nusaybin  Cinleri dinleyip Müslüman olmuşlardı. Somuncu Babanın okuduğu Kuran’ı Kerim’i yanında akan dere suyu dinlemişti.” dedi. Program başında Fatih İmdat’ın okuduğu tilavete övgüler yağdıran Akyön, “Hocamızın okuduğu Fetihle ilgili ayetler yani tilavet esnasında hiç bir misafirin sesi soluğu çıkmadığı gibi ayakta ne bir çocuk nede bir kişi vardı. Bu edep, bu saygı, bu hürmet bu milletin özünde var. Kuran’ı Kerim’e, hadisi şerife, hatta Mekke’nin fetih gecesine sahip çıkan milleti Cenab-ı Hak şanını yüceltir. Kuran’ı Kerim sevdası her yerde. Geceye sahip çıkan bu sevdanın müntesiplerine selam olsun. Bu sevda bitmez. Teşekkürler Hakan Polat kardeşim. Teşekkürler bu ümmete hizmet eden Fetih gönüllülerine… Elhamdulillah muhteşem bir geceydi.” diye konuştu.  

DUYDU DOLU GECE

Sanatçı Mustafa Caymaz ve Fatih Kuru tarafından verilen ezgi, ilahi ve şiirlere seyirciler iştirak etti. Millet Cami İmam Hatiplerinden Fatih İmdat’ın tilaveti izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Mustafa Erdal’ın sunduğu programda bazı katılımcılara hediyeler verildi

İlginizi Çekebilir

Kılıç, “Kırıkkale’yi beraber yöneteceğiz”

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de müstehcenlik olayına işlem başlatıldı!

İlginizi Çekebilir

Yeni sanayi şehri kuruluyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

24436

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171