KIRIKKALE
25°
02:2

Akşam'a Kalan Süre

Kırmızı etle eşdeğer mantar

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, Bahşılı ilçesinde istiridye mantar yetiştiren girişimcileri ziyaret etti. Müdür Ateş yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDILAR
Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde kırmızı etle eşdeğer proteine sahip olan istiridye mantarı yetiştiriliyor. Bahşılı Kaymakamı Erdal Bilgiç, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve Bahşılı İlçe Müdürü ile Bahşılı İlçesinde bulunan Osman Demir (Makine Mühendisi), Hilmi Kılıç (Çevre Mühendisi) ve Sedat Ergül Kandemir’e (Maden Mühendisi) ait OS-HİL-SE İstiritye Mantarı yetiştiriciliği yapılan işletmeyi ziyaret ettiler.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ
İşletme sahipleri, istiridye mantarının protein değerinin kırmızı ete yakın olduğunu, Kırıkkale pazarında yeni yeni tanınan bir lezzet olduğunu ve işletme kapasitesini artırarak yurt geneline ve yurt dışına ihracatını planladıklarını dile getirdi. İl Müdürü Ateş işletmenin kapasite artırımı için İl Müdürlüğü olarak her türlü desteği sağlayacaklarını ve üreticinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Haber: Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesinden öğrencilere "hoş geldiniz" etkinliği

İlginizi Çekebilir

Zatürre hastalığına dikkat!

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti esnafların sorunlarını dinliyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48625

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171