KIRIKKALE
22°
00:22

İkindi'ye Kalan Süre

KPSS sınavına ilişkin yeni iddialar

31 Temmuz tarihinde yapılan ve soruların sızdırıldığı iddia edilen KPSS sınavı soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı. Aynı dershanede öğrenci olan 21 adayın cevap kağıtlarının tamamen aynı olduğu iddia edildi.


NELER YAŞANDI?
ÖSYM tarafından 31 Temmuz tarihinde düzenlenen KPSS sınavı sonrası soruların sızdırıldığı iddia edilmişti. Hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaya ilişkin soruşturma başlatılması talimatını vermiş ve ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmıştı. Daha sonra ÖSYM Başkanlığına Bayram Ali Ersoy atanmıştı. Ersoy ise KPSS’nin iptal edildiğini duyurmuştu. 

BÜTÜN SORULARI DOĞRU CEVAPLADILAR İDDİASI
Sınava ilişkin soruşturma devam ederken, yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Aynı dershaneye giden 21 adayın cevap anahtarlarının birebir aynı olduğu iddia edildi. Ayrıca aynı dershaneye giden bazı öğrencilerin bütün soruları doğru yanıtladığı da iddialar arasında yerini aldı.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

KPSS sonuçları açıklandı

İlginizi Çekebilir

KPSS sınavı iptal edildi!

İlginizi Çekebilir

Yıldız: “Gençlerimizin her zaman yanındayız”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

32551

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171