KIRIKKALE
25°
04:42

İmsak'a Kalan Süre

Meteor yağmuru geliyor

Ankara’da gözlemlenen ‘Perseid meteor yağmuru’ Türkiye’nin birçok yerinde izlenicek. Perseid meteor yağmuru nedir, ne zaman ortaya çıkacak, saat kaçta gibi sorularınzı cevaplayalım.


PERSEİD YAĞMURU NEDİR
Perseid Meteor Yağmuru Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı ile bağlantılı bir meteor yağmuru türüdür. Gökyüzünde görünür saçılma noktası Perseus takımyıldızı'na denk geldiği için bu ismi almıştır.

GÖRSEL ŞÖLEN
Ankara Nallıhan Kuş Cenneti’nde gözlemlenen Perseid meteor yağmuru, Swift-Tuttle adlı kuyruklu yıldızın izlediği yörünge ile birlikte ortaya çıkıyor. Perseid yağmuru ile adeta görsel şölen yaşayacaksınız.

PERSEİD YAĞMURU NE ZAMAN GELİYOR?
Perseid meteor yağmuru 12 Ağustos'u 13 Ağustos'a bağlayan gece 00.00 ile 04.00 arasında Türkiye'nin birçok yerinde izlenebilecek. Bir süredir Perseid yağmurunun bekleyişi sürüyordu. Ağustos ayında gerçekleşen bu gök olayı, bu gece zirveye ulaşacak ve oldukça yoğun bir şekilde izlenebilecek. Etkileyici gökyüzü şöleni, gökbilim meraklılarını ve doğa severleri bir araya getirecek.

h

İlginizi Çekebilir

Can: “3 Kasım Türkiye’de bir milattır”

İlginizi Çekebilir

Hacılar cezaevi yolu asfalta kavuştu 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin nüfusu 275 bin 968

Haber Yorumları

Yorum Yaz

92163

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171