KIRIKKALE
28°

Öğrencilerle, karanlığa ışık tutuyor 

Retina yırtılması sonucu 25 yaşında iki gözünü kaybeden 57 yaşındaki Bekir Akdeniz, karanlık dünyasını azmiyle aydınlatıyor. Akdeniz, ‘Görmem için sen varsın’ projesi kapsamında okullarda öğrencilere, görme engellilere davranışlar hakkında eğitimler veriy


AZMİYLE HERKESE ÖRNEK OLUYOR 
Babasını bir yaşındayken kaybeden, 13-14 yaşlarında hayallerinin peşine düşerek Malatya'nın Erdemli köyünden İstanbul'a giden Akdeniz, bir ihracat firmasında çalışırken 25 yaşında gözlerinden rahatsızlandı. Türkiye ve Almanya'da bir dizi ameliyata rağmen iki gözünü de kaybeden Akdeniz'in dünyası karanlığa gömüldü. Rehabilitasyon döneminin ardından eşinden ayrılan Akdeniz, 2010'da Kırıkkale'ye gelerek "hayatımın anlamı" dediği, tavukkarası hastalığı sonucu görme yetisinin yüzde 90'ını kaybeden ikinci eşiyle yeni bir yuva kurdu.

PROJEYLE EĞİTİMLER VERİYOR 
İkinci evliliğinden 4 yaşında bir oğlu olan Akdeniz, yerel gazetelerde görme engellilerin karşılaştığı sorunlarla ilgili köşe gazetekale.com yazıları yazıyor, radyo programcılığı yapıyor,  Akdeniz, Kırıkkale Valiliği’nin koordinesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Görmem İçin Sen Varsın Projesi" kapsamında kentteki bütün okulları gezerek öğrencilere, engellilere nasıl davranmaları gerektiğini konularında seminer veriyor.

EMPATİ ADINA FİLM ÇEKİLDİ 
Akdeniz, yeni evlendiği dönemde bir anda gözlerini kaybettiğini belirterek, "Her şeyi görüyorken bir anda karanlığa gömülüyorsun. Bu süreçte ailen, arkadaşların ve dostların çok önemli. Bir anda buhrana girebiliyoruz." dedi. Akdeniz, hayatının Fransız bir yönetmen tarafından "empati" adında kısa filme çekildiğini, Antalya film festivalinde ve yurt dışında gösterilen filmin büyük beğeni topladığını dile getirdi. Akdeniz, Kırıkkale’de binlerce öğrenciye eğitim vererek, karanlıkların aydınlatıldığını ifade etti.

Haber: Burak Çalışkan

Haber Yorumları

Yorum Yaz

59419

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171