KIRIKKALE
24°
00:39

İkindi'ye Kalan Süre

Rayından çıkan treni, yoluna koyacağız

İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, “Bütün kadrolarımızla sahadayız. Bizim hedefimiz ilk önce genel, ardından yerel seçim. Hedefimiz milletvekilliğinde 3-0 yapmak. Benim birinci sıra milletvekili adayı olacağım iddiaları doğru değil. Ben bir üye


“VATANDAŞLARIMIZ, AÇLIKLA VE KORKUYLA TERBİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR. BU ÜLKEDE HAKİM OLAN TEK ŞEY VAR KORKU VE AÇLIK!”

İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, “Bütün kadrolarımızla sahadayız. Bizim hedefimiz ilk önce genel, ardından yerel seçim. Hedefimiz milletvekilliğinde 3-0 yapmak. Benim birinci sıra milletvekili adayı olacağım iddiaları doğru değil. Ben bir üye olarak seçime gireceğim. Ben aday değilim, aday adayıyım” dedi.


BU ÜLKEYE KADIN ELİ DEĞECEK 
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de siyasi çalışmalarında hareketli zamanlar yaşayan İYİ Parti’nin saha çalışmalarını İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, Gazetekale Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Gökdemir’e değerlendirdi. Altınışık, “Bizim önceliğimizde şuan genel seçim var. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak ve en kısa sürede de parlamenter sisteme dönerek genel başkanımızı başbakan olarak göreceğiz. Bu ülkeye kadın eli değecek.”
 

Parti çalışmalarınız nasıl gidiyor? Şuanda üye sayınız kaç?
“Partimiz 2017’de kuruldu. 2018 yılında baskın bir seçim yaşadık. Zor bir seçim geçirdik, genel başkanımız tanınmıyordu, partimiz tanınmıyordu, amblemimizi bilenler yoktu bu şartlarda Kırıkkale’de seçmen sayısına göre 25 bin oy alarak Türkiye’de 6’ncı olduk. 4 yıldır yarın seçim varmış gibi sıkmadığınız el, gitmediğiniz yer, çalmadığınız kapıdan oy alamazsınız sloganıyla çalışıyoruz. Hedefimiz 3 milletvekili çıkartmak. 1 milletvekilini başarı saymıyoruz, 2 milletvekiline başarı derim. Üye sayımız görev aldığımda 326 idi. 3 bin 300 aktif üyemiz, 1500 tane de bekleyen üyemiz var.”

Anketlerde partinizde bir yükseliş hakim, bunu neye bağlıyorsunuz?
“Genel başkanımız 81 ilin, ilçelerine kadar gezerek insanlara dokundu. İnsanlardan partisine oy istemedi, onların dert ve sorunlarını dinledi. 81 ili gezerken bizlerde ilimiz içerisine çalışmalar gerçekleştiriyor, İnsanlarımızın derdini dinliyoruz. Halımız bizi sahada görüyor, bizim sahada çalışmalarımızı görüyor. Vatandaşımızın derdini dinliyoruz, aldığımız bu bilgileri bir rapor haline getiriyoruz. Türkiye genelinde yükselen parti İYİ Parti. Biz Türkiye’de birinci parti olacağız.”

Sizin birinci sıra Milletvekili adayı olacağınız doğru mu?
“Bu iddia doğru değil. Ben bugün il başkanıyım. Seçimler beyan edildikten sonra ya da daha önce görevimizden istifa etmek zorundayız. Bende bu partinin üyesi olarak seçime aday adayı olarak gireceğim, il başkanı olarak seçime girmeyeceğim. Ben aday değilim, birinci sıra adayı hiç değilim. Ben aday adayıyım. Her vatandaşın, her partinin bir neferinin kullanacağı hakkı bende kullanacağım. Birinci sıra olarak kimsenin bir garantisi yok, benimde böyle bir garantim yok. Müracaatımızı yapacağız, listeyi sıralamak genel başkanımızın takdiridir.”

İş insanı Orhan Kılıç partinize geçiş yaptı. Bu tarz katılımlar devam edecek mi?
“Kapımız herkese açık. Benim partimde siyaset yapmak isteyen, yani bir yerlere aday olmak isteyen kişiler. Bir tek çizgimiz var HDP hariç,  Hatta çok çalışır birinci sıra olabilir. Eğer burada üç sıfır olacaksa ben niye ikinci sıra olmayım. Birinci sıra için bir iddiam yok, gönlüm ister. Hedefimde milletvekilliği olma arzusu var. Orhan beyin rozetini genel başkanımız taktı. Orhan beye sordum hedefiniz ne? Ben İYİ Parti’de siyaset yapmak, Milletvekili adayı olmak istiyorum dedi. Ama yarışacağız dedim ben yarışa varım dedi.” 

Belediye başkan adaylarını şimdiden belirlediğiniz iddiası var. Bunun gerçeklik payı nedir? 
“Bizim gündemimizde yerel seçim yok. İYİ Parti’nin gündeminde yerel seçim yok, bizim gündemimizde genel seçim var. Bütün teşkilatlarımızla genel seçime kilitlendik. Partim içerisinde aday adayı olan üç-dört tane isim dolaşıyor. Ben bu arkadaşlarımın hepsine diyorum aday adayı olabilirsiniz ama aday değilsiniz. Çalışırken biz belediye başkanlığı seçimi yapmıyoruz, genel seçim yapıyoruz herkes genel seçime kilitlenecek. Belirlenmiş bir aday yok.” 

İlçe ve il genelinde hedefiniz nedir? Belediye çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?
“Ben eski belediye başkanıyım, belediyeciliği iyi bilirim. İl belediyesi dâhil İl ve ilçe belediyelerin çalışmalarından memnun değilim bir vatandaş olarak. Ortada çalışma yok. Her yer EDS ile dolu, bundan şikayetçiyim. Arabanızla caddeden geçtiğiniz her an ceza yeme durumunuz var. Başkan bu hizmetleri vatandaşın alacağı cezalardan karşılayacak. Siz bu cezayla belediye hizmetleri yapıyorsunuz. Bu cezayı vatandaş ödeyecek. İktidar olduğumuz gün bu EDS’leri sökeceğiz. İlk seçimlerde belediyeyi de biz alacağız.” 

Ülke ekonomisini nasıl değerlendirirsiniz?
“Ülke felakete gidiyor, açlıkla ve korkuyla terbiye edilmeye çalışılıyor. Bu ülkede hakim olan tek şey var korku ve açlık. İnsanları açlıkla terbiye ediyorlar. Fakirleştiriyorlar, korkutuyorlar. Başka bir partiye üye olursanız kamuda oğlun varsa, kızın varsa gelinin varsa, tayin ederiz veya işine son veririz. Vatandaş korkutulmuş, sindirilmiş, açlığa mahkum edilmiş, fakirliğe mahkum edilmiş. Zamlar eskiden yılbaşı açıklanır ve bir daha zam olmazdı. Şimdi her gün zam oluyor.”

Çiftçiler yağışlarda zarara uğradı. Bunlarla ilgili neler yapılmalı?
“Bütün çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum. Tarım alanlarımız büyük zarara uğradı. Devletimizden biran önce bu vatandaşın uğradığı zararın biran önce tespit edilerek, zararların biran önce giderilmesi yönünde muhalefet partisi olarak, bu ülkeyi yönetenlerin takipçisi olacağız. Zararların giderilmesi konusunda zararların karşılanmasını istiyoruz. Bu afetin biran önce zararların giderilmesi gerekir. Çiftçilerimiz, besicilerimizin her zaman yanındayız. “

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Altınışık’tan seçmenlerine teşekkür

İlginizi Çekebilir

Milletimiz demokrasiye sahip çıktı

İlginizi Çekebilir

Altınışık: “Bu şehre susuzluk yakışmıyor!”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

22095

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171