KIRIKKALE
24°
01:17

Öğleye kalan Süre

Roket-San, Kırıkkale’ye değer katacak!

Kırıkkale’de 25 bin dönüm arazi üzerinde inşaat çalışmaları devam eden Roket-Aan Fabrikası’nda ilk etap hızla devam ediyor. Yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olacak olan ilk etabın çalışmaları, 2023 yılının Ağustos ayında son bulacak. Daha sonra ise 2. ve 3. Et


İLK ETAP 1 MİLYAR TL’Yİ BULACAK
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) roket ve füze ihtiyacını karşılamak amacıyla, Kırıkkale’de 25 bin dönüm arazi üzerine kurulumu devam eden Roket-San’ın ilk etabı Ağustos 2023’te tamamlanacak. İlk etabı yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olacak olan Roket-San, Kırıkkale’yi savunma sanayinin merkezi haline getirecek.


5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Büyük bir hızla ilerleyen ilk etap çalışmalarının ardından, sırası ile 2. ve 3. etap çalışmaları da hızlı bir şekilde tamamlanacak. Fabrikanın faaliyete geçmesi ile birlikte, binlerce gence de iş imkanı doğmuş olacak. Fabrika, yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Devasa boyutlarda olan fabrika, Işıklar köyünden, Ahılı köyü sınırlarına kadar uzanacak.


YAN SANAYİYİ DE GELİŞTİRİYOR
Sadece savunma sistemi firması olmayan Roket-San, yapmış olduğu yatırımlarla Türkiye’nin en önemli firmalarından gazetekale.com bir tanesi haline geliyor. Roket-San, kendi öz kaynakları ile Ar-Ge çalışmaları yaparak, birbirinden farklı birçok ürünü de hem Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hem diğer kurumlara sunuyor. Tüm bunlarla yetinmeyen Roket-San, havacılık ve uzay teknolojilerini de hayata geçirmek için birbirinden önemli çalışmalara imza atıyor. Tüm bu çalışmalar sonucunda ise Roket-San kendi geliştirdiği ürünlerin malzemelerini, farklı tedarikçilerden temin ediyor. Böylelikle ülke genelinde yan sanayinin ve şirketlerin gelişmesine katkı sağlıyor.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Gazeteci Kadir Yahşi Siyer-i Nebi müzesini görüntüledi 

İlginizi Çekebilir

Gazetekale’den Vali Mehmet Makas’a hayırlı olsun ziyareti 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleliler Filistin için dua etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

29276

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171