KIRIKKALE
25°
01:7

Yatsı'ya Kalan Süre

Tekbıyıkoğlu: “Cumhuriyet bayramını gururla kutluyoruz”

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Tekbıyıkoğlu, “Cumhuriyetimizin ilanının 99’uncu yıl dönümünü, milletçe büyük bir heyecan, coşku ve onurla kutluyoruz” dedi.


AZ RASTLANIR BİR ZAFERLE SONUÇLANMIŞTIR
Tekbıyıkoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve her türlü zorluğa göğüs geren milletimizin kahraman evlatları Malazgirt'ten Çanakkale'ye tarihinin her döneminde asil ve kararlı duruşuyla insanlığa barış, huzur, güven ve umut olmuştur. Büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız da tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi olarak gerçekleştirilmiştir.”

SAĞLIK, EĞİTİM, BİLİM, KÜLTÜR ALANINDAKİ ATILIMLAR
“Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 99 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir.  Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan kılarak bizlere böylesine güzel bir ülke armağan eden tüm aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu, şampiyonları ödüllendirdi 

İlginizi Çekebilir

Huzur Köy’de dostluk maçı 

İlginizi Çekebilir

Cumhuriyet, her karesi şehit kanıyla sulanmış bir birlikteliğin adıdır

Haber Yorumları

Yorum Yaz

15424

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171