KIRIKKALE
25°
02:14

Öğleye kalan Süre

Turkcell’de işçi kıyımı!

Turkcell Global ismi ile hizmet veren Turkcell Çağrı Merkezi’nde toplu işten çıkarmaların yaşandığı iddia edildi. İnsanların haksız gerekçelerle işten atıldığını söyleyen Turkcell çalışanları, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptı.


YÜZ KIZARTICI SUÇLAR NEDENİYLE İŞTEN ÇIKARDILAR
Türkiye’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Turkcell Global, ilginç bir iddia ile gündeme geldi. Çalışanların haksız gerekçelerle işten atıldığını yönünde iddiada bulunan Turkcell çalışanları, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptı. Eylem yağan çalışanlar, haksız nedenlerle işten çıkarıldıklarını, hatta bu haksız gerekçelerin arasında yüz kızartıcı suçlar bile olduğunu dile getirdi.Gazetekale.com 

“TAMAMEN UYDURMA VE KASITLI”
Turkcell mağdurlarından biri olan Turkcell Global Bilgi SunExpress Hava Yolları Müşteri Temsilcisi Murat Ertanç, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda bir konuşma yaptı. İşten çıkarma gerekçelerinin tamamen kasıtlı ve uydurma olduğunu dile getiren Ertanç, “Son zamanlarda Turkcell Global bilgi Türkiye'nin en büyük çağrı merkezi olarak hem kendi Turkcell operasyonlarına hem de taşeron alarak bilindik daha büyük şirketlere müşteri temsilciliği hizmetleri veriyor. Bu süreçte çağrı merkezlerinde yasal regülasyonların oturtulmamasından dolayı gerekse benzer şeylerden istifade ederek çağrı merkezi işçilerinin müşteri temsilcilerinin en kibar tabiriyle hakkı yenmektedir, suyu sıkılmaktadır. Bu bağlamda sizi buraya toplamış bulunuyoruz. Kırıkkale'de hizmet veren Turkcell Global Bilgi, çağrı merkezi çalışanlarını ve hatta Kırıkkale ile de kalmıyor İzmir, Diyarbakır gibi çok büyük Turkcell Global Bilgi'nin çok kuvvetli olduğu lokasyonlarda da çok büyük toplu işten çıkartmalar yapılmakta. Bu toplu işten çıkartmalar farklı gerekçeyle olsaydı bizde anlardık. Ancak tamamen uydurma, tamamen kasıtlı, tamamen kendi kafalarında belirledikleri belli profildeki insanları bu insanların hiç bir günahı olmasa bile işten çıkartmak için kasıtlı olarak yaptıkları bir şey.” dedi.  Gazetekale.com 

“BİZDEN 7 BİN TL ÇALDILAR”
Bazı kişilerin yüz kızartıcı suçlar nedeniyle işten çıkarıldığını, aslında böyle bir durumun olmadığını belirten Ertanç, “İşini gerçekten seven, işini canla başla yapan, müşterinin adeta aşık olduğu kendisi de müşteriyi çok seven arkadaşlarımızı gerekçesiz sebeplerle veya uydurma gerekçelerle işten çıkarttılar. Kimisini 46. Madde gibi yüz kızartıcı suç kapsamına giren bir sonraki iş buluşunda gerçekten işini zorlaştıracak gerekçelerle tamamen yalan gerekçelerle işten çıkarttılar. Kimisin de sus payı olarak ihbar tazminatını, kıdemini vererek işten çıkarttılar. Ancak işini seven bir insan tekrardan iş bulması kolay olmayacak bir insan her ne kadar kıdem tazminatı verilmiş olsa bile tekrar o işini yapmak ister. Geçtiğimiz 2 ay öncesinde sadece yemek ücretlerimiz 28 TL, ondan sonra 51 TL yapıldı. Bu süreç öncesinde bizlere reva görülen yemek ücreti 18 TL ile 24 TL arasında komik bir rakamdı. Bizler hesapladık bize yemek ücretini yasal sınırda vermedikleri süre boyunca 7 bin TL adeta bizden çalmış oldular. Rakamlar anlat anlat bitmeyecek meseleler.” dedi. 

“BİZLER KÜFÜR ETMİYORUZ, HAKARET ETMİYORUZ”
İşten çıkarılanların arasında ev geçindirenlerin de bulunduğunu belirten Murat Ertanç; “Yaptığımız iş insanı ilgilendiriyor ve empati duyguları gerektiriyor. Bizler hırsızmışız, aşağılık varlıklar gibi muameleme yapılmasını asla ve katiyen kabul etmiyoruz. Aramızda çoluklu çocuklu ev geçindirmeye çalışan insanlar var. İmkansız performans kıstaslarına rağmen asgari ücret vererek ev geçindirmesini, çocuk yürütmesini bekledikleri arkadaşlarımız arkamda duruyor. Bu insanlar işten çıkartıldı. Bu insanlar ‘sosyal medyada ben acaba hakkımı aradığım zaman beni içeri atarlar mı?’, ‘bana acaba şirket itibarını karaladı diye dava açarlar mı?’ diye yazdığından çizdiğinden bile şüphe ediyor. Bizler küfür etmiyoruz, bizler hakaret etmiyoruz, bizler çirkin herhangi bir şekilde karalama girişiminde bulunmuyoruz. Tam aksine bizler de bir insan olarak şirketini işverenini sevmek isteyen ve bu işe gönül vermiş ama bu yolda haksız gerekçelerle işten çıkarılmış insanlarız.” ifadelerini kullandı.


Gazetkale.com / Haber Merkezi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

19293

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171