KIRIKKALE
24°
03:24

İmsak'a Kalan Süre

Türkiye’de ilk olan tesis Kırıkkale’ye kuruluyor 

MKE statüsünün değişmesinin ardından son zamanlarda gerçekleştirdiği atılımlarla adından söz ettirmeye başladı. Türkiye’de ilk dünyada ise 11. olan yeni kurulan Serbest Dövme Çelik Pres Atölyesi ile statü değişikliğinin ardından toplam yatırım miktarı 1 M


TOPLAM YATIRIM 1 MİLYAR 74 MİLYON OLDU 
AK Parti Milletvekili Ramazan Can, İl Başkanı Mustafa Kaplan, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ve beraberindeki heyet, yeni kurulan atölyeyi ziyaret etti. İl Başkanı Mustafa Kaplan MKE’nin yeni statüsü ile adeta şaha kalktığını dile getirdi.  MKE statüsünün değişmesinin ardından son zamanlarda gerçekleştirdiği atılımlarla adından söz ettirmeye başladı. Kırıkkale’nin kuruluşunda söz sahibi olan ve şehrin en önemli devlet yatırımlarından birisi olan MKE yeniden eski günlerine kavuşma yolunda hızla ilerliyor. 


ÖNEMLİ YATIRIM ÇALIŞMALARI YAPILIYOR 
Yapılan statü değişikliğinin ardından üretim ve istihdam alanında gelişim kaydeden MKE şimdide yatırımlarıyla adından söz ettirmeye başladı. MKE’de son yıllarda yapılan yatırım miktarı kurulan Serbest Dövme Çelik Pres Atölyesi ile 1 Milyar 74 milyon TL’yi buldu. Yeni kurulan atölye alanında incelemelerde bulunan Milletvekili Ramazan Can, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan ve İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ve beraberindeki heyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Keskinkılıç’tan atölye hakkında bilgiler aldı. 

TÜRKİYE’DE İLK DÜNYADA 11. TESİS 
Genel Müdür Yardımcısı Ali Keskinkılıç ile Çelik Fabrikasında yapılan yatırımları yerinde incelediklerini ifade eden Milletvekili Ramazan Can “On yıl önce girişimlerimiz neticesinde sıvı demir çelik ve hassas Çelik üretimiyle ilgili 79 milyon avroluk yatırım ihale edilmişti. 135 Bin ton kapasiteli fabrika üretime başlamıştı 400 Bin Ton ithal ettiğimiz çeliğin yaklaşık 1/3 ü ilimizde üretiliyor. Ancak bu tesisin entegre bir tesis olması gerekiyordu. İşte MKE deki yeni statü bu işe ilaç oldu. Ve 7 Bin Tonluk Dev Dövme Presi yeni atelyemizde kuruldu. Dünyada bu presten 10 tane varken 11. ‘incisi ilimize kuruldu. Dünyada 11.’inci Serbest Dövme Çelik Pres Atölyesi ilimizde MKE’de kuruldu. Bu presin 40 gemi ile getirildiği ve dünyanın en büyük vinçlerinden biri ile kurulduğunu söylersem ne kadar büyük olduğunu anlarsınız. İtalyanlar Kırıkkale’deki yatırımlarını tamamladı. Bu dövme pres, çelik Haddehaneleri ve Sıvı demir Çelik hassas Çelik üretimi ile MKE ve ilimiz farklı bir üst kulvara geçmiştir” dedi. 

MKE YENİ STATÜ İLE ŞAHA KALKTI 
MKE’nin yeni statüsü ile şaha kalktığını ifade eden AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan, “Savunmanın bel kemiği olan ilimiz artık dünyanın sayılı dövme merkezlerinden biri olmanın yanı sıra Türkiye’de tek olma özelliği taşıyor. Türkiye’de yapılamayan hatta dünyanın bir kaç ülkesinde üretilebilen hassas parçalar uçak, tank roket parçaları ilimizde üretilecek olup ilimizde yakın zamanda yan sanayi ciddi yatırım yapacaktır. İlimize ülkemize dünya çapındaki bu yatırım hayırlı olsun.  Bu dövme tesisi ile birlikte MKE ve Kırıkkale’miz Serbest Dövme çelikte dünyada bir merkez iken alüminyum tesisini de işletmeye alıyor ve külçe alüminyum üretimine başlıyor. MKE ve ilimiz Alüminyumda ülkemizde önemli bir merkez oldu. Memleketimize, Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun Yüzlerce kişiye ekmek kapısı aralandı” şeklinde konuştu. 

BİZ BÜYÜK BİR EKİBİZ 
MKE’ye yapılan yatırımlar ve Roketsan ve Jandarma yatırımları ile Kırıkkale’nin adeta yeniden kurulduğunun altını çizen Kaplan “İlimize MKE’nin, yeni statüsü ile birlikte toplam 1 Milyar 74 Milyon TL yatırımı tamamlandı. Kurulacak fişek fabrikası ve barut fabrikası ile birlikte MKE’de yeniden ciddi istihdam imkanı doğacak.  Savunma sektöründe çok büyük yatırımlar geliyor.  MKE, ROKETSAN, Jandarma ve Kılıçlar’da bulunan yatırımların tamamlanması ile birlikte 10 binin üzerinde istihdam alanı ortaya çıkmış olacak. Kırıkkale’mizin çocukları evlerine ekmek götürebilecek. Bu söylediğimiz rakamlara yan sanayi dahil değildir. Biz bir ekibiz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızdan randevu alarak, valimiz, milletvekilimiz ve belediye başkanımızla birlikte Kırıkkale’mize kazandırdık. Derdimiz sevdamız aşkımız Kırıkkale” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin konut satışları açıklandı

İlginizi Çekebilir

Kaplan: “28 Mayıs’ı rekor oyla tamamlayacağız”

İlginizi Çekebilir

Kaplan: “En büyük gücümüz birlik beraberliğimiz”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

53331

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171