KIRIKKALE
26°

UMKE, tatbikat kampı düzenledi

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Bahşılı ilçesinde tatbikat düzenledi. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 3 gün süren tatbikatı ziyaret ederek, görevlilerden bilgi aldı.


GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKAT
UMKE, meydana gelebilecek afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlıklı olmak adına, Bahşılı’da ‘İl Eğitim ve Tatbikat Kampı’ düzenledi. 11-13 Ekim 2022 tarihleri arasında 3 gün süren kampa 40 UMKE gönüllüsü katıldı. Kamp boyunca katılımcılara triaj, hasta taşıma teknikleri, havayolu ve hava yolu açma teknikleri, crush sendromu, multiple travmalı hastaya yaklaşım, afet psikolojisi, temel kampçılık faaliyetleri ve afetlerde hayatı idame ettirme konuları teorik ve pratik olarak verildi. UMKE İl Eğitim ve Tatbikat Kampının ikinci gününde, Bahşılı ilçesinde bulunan alandaki enkazda UMKE timleri ile beraber, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, AFAD, Bahşılı İtfaiyesi ve Bahşılı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri işbirliğiyle "Deprem ve Yangın Senaryolu" gerçeğini aratmayan tatbikat yapıldı.

VALİ TEKBIYIKOĞLU BİLGİ ALDI
3 gün süren kampı, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Barış Cücen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun ve İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş ziyaret etti. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Ani Müdahale Ünitesi, tıbbi cihazlar ve personel barınma ile aynı zamanda sahra hastanesi olarak kullanılan çadırlar hakkında bilgiler aldı. Ekipler ile bir araya gelen ve kamp ateşini yakan Vali Tekbıyıkoğlu, ekiplere çalışmalarında başarılar diledi.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Vali Tekbıyıkoğlu: "Aşı tesirini gösterdi, yatan hasta sayımız düşük"

İlginizi Çekebilir

Empati ödülü Tekbıyıkoğlu’na

İlginizi Çekebilir

UMKE ekipleri 114 kişiye ulaştı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

10888

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171