KIRIKKALE
27°
05:37

Öğleye kalan Süre

Vatandaş Hepatite karşı bilgilendirildi

Vatandaş Hepatite karşı bilgilendirildi


BASİT ANLAMIYLA KARACİĞER İLTİHABIDIR

Vatandaşlara hepatit hastalıkları konularında bilgi verilip, tansiyon ve şeker ölçümü yapılarak, KETEM faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “28 Temmuz Dünya Hepatit Günü” nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ağırtaş, “Hepatit, en basit anlamıyla karaciğer iltihabıdır ve pek çok nedene bağlı olarak oluşabilir” dedi.

KOLAYLIKLA BULAŞABİLEN BİR HASTALIKTIR

Ağırtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ciddi bir halk sağlığı problemi olarak dünyada önemini korumakta olan hepatite dikkat çekmek amacıyla 28 Temmuz “Dünya Hepatit Günü” olarak belirlenmiştir. Hepatit, en basit anlamıyla karaciğer iltihabıdır ve pek çok nedene bağlı olarak oluşabilir. Hepatit (A, B, C, D ve E) olmak üzere farklı virüs tipleri bulunmaktadır. Bunlardan hepatit B, C ve D kronik karaciğer hastalıklarına yol açmaktadır. Hepatit A virüsü hastalık etkeni taşıyan su ve besinlerle salgınlara yol açabilen, kötü hijyenik koşullardan dolayı kolaylıkla bulaşabilen bir hastalıktır.”

KARACİĞER KANSERİNE YOL AÇABİLİR

“Çocukluk çağlarında hafif belirtilerle geçirilen Hepatit A enfeksiyonu, ileri yaşlarda daha ağır seyretmekte ve şiddetli karaciğer hastalığı ile ölümlere yol açabilmektedir. Hepatit B ve Hepatit C virüsleri ise uzun vadede kronik karaciğer hastalığı, siroz veya karaciğer kanserine yol açabildiği için ayrıca bir öneme sahiptir. Hepatit B ve Hepatit C nasıl bulaşır? Kontrol edilmemiş kan ve kan ürünlerinin nakilleriyle, Sterilize edilmemiş cerrahi malzemelerin kullanıldığı tıbbi ya da diş müdahaleleriyle, Kullanılmış enjektör kullanımıyla, Ortak tıraş bıçağı, diş fırçası gibi eşyaların kullanımıyla.”

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi düğün salonu hizmete açıldı!

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin bebeği Yiğit Hamza destek bekliyor!

İlginizi Çekebilir

Zafer Kupası’nda Kırıkkale’yi gururlandırdılar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

58590

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171