KIRIKKALE
21°
00:39

Akşam'a Kalan Süre

Yahşihan Belediyesi, görme engellilere ışık oluyor

Engelsiz bir Yahşihan için her alanda çalışmalarını sürdüren Yahşihan Belediyesi, 1-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikte görme engellilerle birlikte empati yapılarak, onların karşılaştıkları zor


BEYAZ BASTON İLE YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRDİLER 
Sosyal ve kültürel alanda üretken belediyecilik anlayışıyla çalışma gerçekleştiren Yahşihan Belediyesi, ‘7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Hafta kapsamında ilçede ikamet eden görme engelli vatandaşlara yönelik yemek programı düzenlendi. Ayrıca görme engelli vatandaşlara davranış ve onlara yardımcı olma kapsamında hem farkındalık oluşturmak hem de empati yapılarak, programa katılanlar beyaz baston ile gözleri kapatılarak yürüyüş gerçekleştirdiler. 

GÖRME ENGELLİLERDEN TÜRKYILMAZ’A TEŞEKKÜR 
Programda görme engelli vatandaşlara, hayatlarının bir parçası olan ‘Beyaz Baston’ hediye edildi. Yahşihan Belediyesi’nin bu anlamlı günde kendilerini unutmadıklarını belirten görme engelliler, Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Programda görme engellilere eşlik eden Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Şerbetçioğlu, “Bu özel haftada özel bireylerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduk. Bir gün değil her zaman kendilerinin yanlarındayız” dedi.


BÜTÜN ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ 
Şerbetçioğlu, “Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum olmadığı gibi her sağlam bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. Tüm engelli vatandaşlarımız gibi görme engelli vatandaşlarımızın da yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevimizdir. Engelli vatandaşlarımızın tehlikelerden korunarak, başkasına muhtaç olmadan, özgürce diledikleri hayatı yaşamalarını sağlamanın yanı sıra topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmeleri de sağlanmalıdır.” 

MÜREFFEH BİR HAYAT SUNMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ 
“Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak için her şeyden önce bu meseleye ilişkin toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi gerekmektedir. Yahşihan Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını daha rahat ve huzur içerisinde geçirmeleri adına engelli bireylerin yaşam standartlarını en üst seviyeye taşıyarak onlara müreffeh bir hayat sunma gayreti içerisindeyiz. Nitekim küçük yaşlardan itibaren toplumla iç içe yaşayan, eğitim imkânlarından faydalanabilen engelli vatandaşlarımızın bugün büyük başarılara imza attıklarını görmek hepimiz için gurur vesilesidir.”

HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ 
“Görme engelli kardeşlerimizin sorunlarına dikkati çekerek, onların ihtiyaçları ve karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” nın bu yıl da amacına ulaşarak en verimli şekilde değerlendirileceğine inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızın gereken duyarlılığı sergileyeceği inancıyla, görme engelli vatandaşlarımızı sorunlarını dile getirmeye ve geliştirilecek çözümler konusunda etkin biçimde rol üstlenmeye çağırıyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz’dan “Komşum Nasılsın” programına büyük destek

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da kadınlar seçim startını verdi

İlginizi Çekebilir

Kediler Gününde “En Güzel Kedi Yarışması”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

22325

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171