KIRIKKALE
24°
02:16

Akşam'a Kalan Süre

Yahşihan kırmızı beyaza büründü

Yahşihan Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla 7 bin 500 haneye Türk Bayrağı dağıtarak Yahşihan’ı Türk Bayraklarıyla donattı.


EVLERİNİN CAMLARINA ASTI
Türkiye Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Yahşihan Belediyesi ilçe genelinde Türk Bayrağı dağıtımı gerçekleştirdi. Yahşihan Belediyesi ekipleri ilçede bulunan 7 bin 500 haneye bayrak dağıttı. Cadde ve sokaklar bayraklarla süslendi. Yahşihan Belediyesi tarafından dağıtılan bayrakları alan vatandaşlar evlerinin camlarına astı. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ilk olarak Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu’nu sonrasında MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı’yı ziyaret ederek Türk Bayrağı takdim etti.

COŞKUYLA KARŞILIYORUZ
Evlere gönderilen bayraklara Yahşihan Belediye Başkanı Başkanı’ın imzası ile mektupta yer aldı. Türkyılmaz’ın yazmış olduğu mektupta “Değerli Hemşehrim; Demokratik kazanımlarımızın temeli, şehitlerimizin emaneti Cumhuriyetimizin 100. yılını, İstiklalden İstikbale Cumhuriyet Şehri Yahşihan olarak coşkuyla karşılıyoruz.

HERKESİ ETKİNLİĞE DAVET ETTİ
“İlçemizi başta alt yapı ve üst yapı çalışmaları olmak üzere her yönden geliştirmeye yönelik sonsuz çabalarımız devam ederken sizleri ‘100. Yılda ilçemizi Gelincik Tarlasına Çevirelim’ etkinliğimize katılmaya davet ediyorum. Bu kapsamda hediye ettiğimiz şanlı bayrağımızı 29 Ekim Pazar günü evlerinizin camlarına gururla asmanızı bekliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” ibaresi kullanıldı.

CUMHURİYET 100 YAŞINDA
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin emaneti Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle toplamda 7500 hanenin kapısını çalarak Türk Bayrağı dağıtımı gerçekleştirdik. İstiklalden istikbale Cumhuriyet şehri Yahşihan olarak sizlere dağıttığımız Türk Bayraklarımız ile 29 Ekim’de ilçemizi adeta gelincik tarlasına çevireceğiz. Bu onurlu günde gelin ilçemizin her sokağını bayraklarımızla kırmızıya boyayalım. Nice 100 yıllara. Cumhuriyet ile kalın.” ifadeleri kullandı.

Haber:Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Belediyesi, deprem bölgesinde gönülleri ısıtıyor

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’a dev tesis kuruluyor 350 kişiye istihdam sağlayacak

İlginizi Çekebilir

Türkyılmaz, apartman görevlileri ile bir araya geldi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

90823

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171