KIRIKKALE
19°

Yahşihan’da bayat ekmek kutuları israfın önüne geçiyor

Yahşihan Belediyesi, örnek bir uygulama ile ilçede birçok noktaya sokak hayvanları için bayat ekmek kutusu yerleştirmişti. Toplanan ekmekler, barınaklardaki can dostlara ulaştırılıyor.


VATANDAŞIN TAKDİRİNİ KAZANDI
Yahşihan Belediyesi, hem tonlarca ekmeğin çöpe atılmaktan kurtarmak hem de sokak hayvanlarının karnını doyurmak amacıyla örnek bir projeye imza atmıştı. Yahşihan ilçesinin belirli noktalarına bayat ekmek kutusu yerleştiren Yahşihan Belediyesi, bu çalışmasıyla vatandaşın takdirini kazandı. Konuyla ilgili bilgi veren Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, “Göreve geldiğimiz 2019 senesinden bu yana yaptığımız farkındalık projeleri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekmek israfıyla ilgili duyarlılık oluşturarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. 

İLÇENİN HER NOKTASINA YERLEŞTİRİLDİ 
Ekmek israfının önüne geçmek ve sokak hayvanlarımızı da düşünmek amacıyla bayat ekmek kutularımızı ilçemizin her noktasına yerleştirmiştik. Yahşihan’da israfın önüne geçmek amacıyla bayat ekmek toplama kararı aldık ve göreve başladığımızda bu projeyi geliştirmiştik. İlçe genelinde bina ve sitelerin önünde uygulamaya koyduğumuz proje kapsamında bayat ekmekleri kutuların içinde biriktiriyoruz. Görevlilerimiz, belirli günlerde bu ekmekleri topluyor ve hayvanlara yem olarak kullanılmak üzere hayvan barınaklarına ve ilgililerine teslim ediyor. Vatandaşlarımız yıllardır bu uygulamayı çok sevdi. Duyarlılıklarından dolayı Yahşihanlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Diyaliz hastasına Türkyılmaz’dan sürpriz doğum günü 

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’a huzur evi yapılacak

İlginizi Çekebilir

Kurtuluş Savaşı döneminin ilk tren istasyonu: Yahşihan

Haber Yorumları

Yorum Yaz

16153

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171