KIRIKKALE
25°
00:58

Yatsı'ya Kalan Süre

Yavuz Kuzucu: “Çiftçinin çığlığını kimse duymuyor”

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Av. Yavuz Kuzucu, hayat pahalılığının giderek arttığını söyledi. Çiftçilerin akaryakıt zamlarından büyük oranda etkilendiğini söyleyen Kuzucu, “Çiftçinin bu çığlığını kimse duymuyor” dedi.


ASLA GARİBANIN YANINDA OLMADILAR 
Son günlerde artan akaryakıt fiyatları ve buğday ile arpa hasatlarında yaşanılan TMO sorunlarıyla ilgili İYİ Parti İl Başkanı Av. Yavuz Kuzucu, parti binasında açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kuzucu, “Bu hükümet hiçbir zaman fakirin, fukaranın, kimsesizin, çalışanın, memurun, işçinin, köylünün, emeklinin, dar gelirlinin hükümeti olmamıştır. 1100 odalı saraylarda yaşamaya alışmış bu iktidar halkının yoksulluğuna göz kapamış, kulak tıkamıştır. Hangi medeni ülkelerde, hangi saray saltanatı kalmıştır? Avrupalının yaptığı, deposu halkın verdiği uçuk vergilerle doldurulan lüks arabalarla konvoylar yaparak toplantılara, camilere, cuma namazlarına gitmek halkın sessiz çığlığını yok saymak değil de nedir? Piyasalardaki ardı arkası kesilmeyen zamlar adeta vatandaşımızı canından bezdirmiş, yarınlarından endişe eder duruma getirmiştir.” 

EVLERİNE EKMEK GÖTÜREMEZ DURUMDALAR 
“İnsanlar ev araba alma hayallerinden çoktan vazgeçmiş durumdadırlar. Vatandaşımız çocuklarını nasıl evlendireceklerinin, çocuklarının aç karnını nasıl doyuracaklarının endişesi içerisinde hayatlarını idame ettirme zorunda bırakılmışlardır. Çiftçilerimiz ise seçimden yeni çıkmış mevcut iktidara büyük umutlarla destek vermişlerdir.  Ne var ki iktidar, nefes olması gereken yerde ardı arkası kesilmeyen zamlarla çiftçinin emekçinin soluğunu kesmiştir.  Şu anda çiftçimiz birçok yerde ofisleri kapanan, yalvarıp yakarmayla yarım yamalak açılan bunu da sanki çiftçimize bir lütuf gibi sunan iktidarın elinde adeta oyuncak olmuştur. Ofisten gerekli randevuyu alamayan çiftçilerimiz ofislerin önünde işkenceli bekleyişlerini ya sürdürmekteler ya da tüccarın kucağına itilerek ürünlerini yok fiyatına satmaktadırlar. “

ÇİFTÇİLERİN HALİ PERİŞAN HALDE 
“Kendi çiftçisinin ürünlerini alma satma konusunda seyirci kalan Hükümet yetkilileri, Ukrayna’nın buğdayının dünya ve Türkiye pazarında satılmasını sağlamaktadır. Ukrayna’nın buğdayını dünya pazarlarına sunan hükümetimiz bizim buğdayımızın pazarlamasıyla niçin ilgilenmemektedir? AKP hükümeti uyguladığı yanlış ekonomik uygulamalarla sıkışınca ithalat yaparak kendi çiftçimizi cezalandırırken başka ülkelerin çiftçilerini destekliyor görünümü vermektedir. Çiftçimize kota uygulayarak tarihte görülmemiş yanlışlar yaparak çiftçimizin tüm ürünlerini de almamaktadır. Aslında bu yaptığı yanlış uygulamayla Türk çiftçisinin mezarını kazarken Ukrayna çiftçisinin daha iyi yaşamasını sağlamaktadır.”

TARIM SEKTÖRÜ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR 
“İktidar yetkilileri kota uygulayacaksanız Sırp’ın sığırına Ukrayna’nın tahılına uygulayın da görelim. Nedir sizdeki bu yabancı seviciliği. Atatürk zamanında kıt kanat imkânlarla kurulan çiftçiye destek tüm kuruluşları sataraktan zaten çiftçilerimiz ne zor durumlarda kaldılar. Çiftçilere yapılan tüm bu kötülükler yandaş basınınızla allanıp pullanıp güzel bir şeymiş gibi anlatıldı. Sayın iktidar yetkilileri lütfen kota denen neye ve kime yaradığı tartışma konusu şeyi kaldırın. Çiftçilerimizi şu kadar buğdayını alırım, nüfus kâğıdı, ikamet ilmühaberi gibi uydurma konularla çiftçilerimizi yormayın. Değerli Kırıkkaleli hemşerilerimiz ve saygı değer basın mensupları; Köylümüz, çiftçimiz camız yoğurdunu, kestane balıyla karıştırıp yemekten ziyade sofrasına peynir ekmek zeytin almanın gayreti ve çabası içerisindedirler. Tarım sektörü ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. AKP hükümetleri gelmeden önce ülkemiz dünyada tarım ürünleri kendi kendine yeten yedi ülkeden biriyken bugün birçok tarım ürününü başka ülkelerden almak zorunda kalan bir ülke haline gelmiştir.  Tarım ürünleri ülke nüfusunun beslenmesi, milli gelire ve istihdama katkısı, sanayi sektörünün hammadde ihtiyacını karşılaması, sanayiye sermaye aktarması ve İhracata doğrudan ve dolaylı katkıda bulunarak Türkiye ekonomisindeki önemini korumaktadır. Bunun için çiftçimiz ve tarım ürünleri, her zaman desteklenmelidir” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

230 bin ton buğday hasadı bekleniyor

İlginizi Çekebilir

Yavuz Kuzucu: “Çiftçinin çığlığını kimse duymuyor”

İlginizi Çekebilir

Aşağımahmutlar’da hasat şenliği 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

97340

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171