KIRIKKALE
25°

18 günlük eşini başından vuran polise 34 yıl hapis cezası

Ankara’nın Keçiören ilçesinde anestezi teknikeri olarak çalışan Kırıkkaleli Sevginur Aktaş, 18 günlük eşi polis memuru Müslüm Aktaş tarafından başından vurularak ağır yaralanmıştı. Savcı, cani koca hakkında 34 yıla kadar hapis cezası talep etti.


“EŞİNİN İNTİHAR ETTİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ”
ANKARA (AA) - 2020 yılının Eylül ayında meydana gelen olayda, anestezi teknikeri Kırıkkaleli Sevginur Aktaş ile polis memuru Müslüm Aktaş’ın evlerinden silah sesleri yükselmiş, sesleri duyan komşular polise haber vermişti. Olay yerine gelen polis ekipleri 22 yaşındaki talihsiz kadını başından vurularak yaralanmış halde bulmuştu. Yaralı kadın, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, polis memuru eş ise Sevginur Aktaş’ın intihar ettiğini söylemişti. 2 ay süren yoğun bakım tedavisinin ardından kendine gelen talihsiz kadın ifadesinde, eşinin kendisini vurduğunu söylemişti.

CANİ KOCA CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU
Sevginur Aktaş’ın polise verdiği ifadenin ardından, Cumhuriyet savcısı olaya ilişkin bir iddianame hazırladı. Ankara 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, talihsiz kadının olaydan hemen önce eşi tarafından cinsel saldırıya uğradığı belirtildi. Ayrıca, iddianamede, Sevginur'un ifadesinin kriminal raporu ve hekim raporu ile uyumlu olması karşısında şüpheli Müslüm'ün eşinin kendisini silahla vurduğuna dair beyanının maddi gerçeklikle bağdaşmadığı belirtildi. 

34 YIL HAPİS CEZASİ TALEP EDİLDİ
Aradan geçen 14 aylık süre zarfından Müslüm Aktaş’ın tutuklu yargılanması devam ederken, cani koca için ‘eşe kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar, ‘cinsel saldırı’ suçundan 12 yıla kadar ve ‘kasten yaralama’ suçundan ise 2 yıla kadar olmak üzere toplamda 34 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İlginizi Çekebilir

Çocuklarının önünde eşini bıçaklayarak öldürdü!

İlginizi Çekebilir

Tartıştığı amca oğlunu tüfekle öldürdü

İlginizi Çekebilir

Zabıta memuru, kalbinden bıçaklandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

88127

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171