KIRIKKALE
21°

ABC’den Mars’a Seyahat

Özel Güleç ABC Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Nasa’da Görevli Astrofizik Uzmanı Dr. Umut Yıldız’ın uzaktan sunum ile gerçekleştirdiği konferansa katıldı.


KATILIM YÜKSEK OLDU
ABC konferans salonunda düzenlenen konferansa öğrencilerin ilgisi oldukça yüksek oldu. Konferansın başında Nasa’nın Uzay çalışmaları hakkında bilgi verildi. Geçmişten günümüze güneş sistemi yörüngesinde veriler toplaması amacıyla uzaya gönderilen birçok uzay aracı hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca öğrencilere Mars Gezegenine gönderilen uzay keşif araçları ve araştırma sonuçları, gezegenlerin yörüngesindeki uyduların yapısal ve yaşamsal özelliklerinden bahseden Dr. Umut Yıldız “Ya biz Mars’ı dünyaya benzeteceğiz ya da insanları Mars gezegenine adapte edeceğiz” dedi.


SADECE ABC KOLEJİ KATILDI
Konferansa Türkiye genelinden birçok sayılı özel okul ve Fen Liselerini yanında Kırıkkale’de ise özel okullardan sadece ABC Anadolu ve Fen Lisesi katıldı. Konferans sonunda Dr. Umut Yıldız, öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdı. Sorularda genellikle öğrenciler Mars’ta hayatın var olup olmadığı, hangi bulguların hayata dair ipuçları verdiği, kendi eğitim hayatı, kariyeri ve bu mesleği seçmesindeki etkenler hakkında sorular sıklıkla soruldu.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

ABC’den Mars’a Seyahat

İlginizi Çekebilir

ABC eğitim kurumlarından YKS başarısı 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

36196

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171