KIRIKKALE
24°
00:53

Öğleye kalan Süre

Anadolu MTB etap bisiklet yarışları başlıyor 

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından sınıflandırılan ve toplamda dört gün sürecek etaplı dağ bisiklet yarışı “Anatolia MTB Stage Races” 24-27 Ağustos 2023 tarihlerinde Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir illerin


KAYSERİ, NEVŞEHİR VE KIRŞEHİR’DE DÜZENLENECEK 
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından sınıflandırılan ve toplamda dört gün sürecek etaplı dağ bisiklet yarışı “Anatolia MTB Stage Races” 24-27 Ağustos 2023 tarihlerinde Kayseri, Nevşehir ve Kırşehir illerinde düzenlenecek. Dünyanın dört bir yanından gelecek amatör ve profesyonel bisikletçilere ev sahipliği yapacak olan yarış, dünya medeniyetinin ilk örneklerine kadar uzanan tarihi ve kültürüyle “Medeniyetin beşiği” Anadolu’nun üç kentinde gerçekleşecek.

YARIŞLAR 4 GÜN BOYUNCA SÜRECEK 
Parkurları, coğrafyası, iklimi ve çok daha fazlasıyla tarih kokan Anadolu’da pedallar 89,2 km boyunca medeniyetin izinde çevrilecek. 4 gün 4 etaptan oluşan ve dünyanın dört bir yanından gelecek amatör ve profesyonel bisikletçiler birbirlerinin yanı sıra zorlu parkurlarla da mücadele edecek. Yarışın birinci etabında bisikletçiler, efsanelere konu olan Erciyes Dağı’nın eteklerinden pedal çevirecek. Sporcular, 24 Ağustos Perşembe günü Kayseri İncesu’daki ilk etapta 2.5 km boyunca zamana ve birbirlerine karşı yarışacaklar.

BİSİKLETÇİLER PEDAL ÇEVİRECEK 
İkinci etapta, bugün hala sırları çözülemeyen, her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan peri bacalarının diyarı Nevşehir’de bisikletçiler 35 km’lik parkurda mücadele edecek. Kapadokya bölgesinin önemli merkezlerinden birisi olan Ürgüp merkezden başlayacak olan yarış, Hadosan toprak yoldan Ortahisar, Çavuşin ve Rose Valley tırmanışla Ortahisar Kasabası, Pancarlık, Ürgüp’de tamamlanacak. Üçüncü gününde, tarihin izlerini binlerce yıl boyunca taşıyan ve “Bozkırın Kalbi” olarak bilinen Kırşehir’de devam edecek.

ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMASI BEKLENİYOR
Türk edebiyatının en önemli ozanlarının ve şairlerinin yetiştiği yerde bisikletçiler, sert rüzgarlara ve kavurucu sıcağa karşın 47 km pedal çevirecek. Yarışın 3. etabı, Cacabey Medresesi, stabilize yollardan Karıncalı, Demirli, Kurancılı ve Çağırkan geçilerek, Türk ve Japon hükümetlerinin kültürel ve ekonomik iş birliği ile yapılmış olan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi önünde son bulacak. Yarışın son etabı ise 4,7 km uzunluğa sahip. Kırşehir’de bulunan Aşıkpaşa Tabiat Parkı çevresinde oluşturulmuş parkurda, Olimpik CrossCountry yarışmaları yapılacak. Anadolu MTB Etap Yarışı, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen en önemli bisiklet yarışlarından biri. Yarışın, Türkiye’de bisiklet sporunun gelişimine ve tanıtımına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Haber: Ümmügülsüm Tekin (Stajyer) 

İlginizi Çekebilir

Akyön’den Müftüoğlu’na tebrik 

İlginizi Çekebilir

Bisiklet yarışları Türkiye gündemi olmaya devam ediyor 

İlginizi Çekebilir

Uluslararası Road Race yarışları Kırıkkale'de start aldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

37692

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171