KIRIKKALE
25°
04:7

Öğleye kalan Süre

İstanbul, Tokmak Köftenin tadına bakacak

Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği, İstanbul’da düzenlenecek olan yapılacak “Dünya Helal Zirvesi (Helal Expo 2023) Uluslararası Ticaret Fuarına katılım sağlayacak.


ULUSLARARASI TİCARET FUARI
Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği 23-26 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılacak “Dünya Helal Zirvesi (Helal Expo 2023) Uluslararası Ticaret Fuarı” bünyesinde yapılması planlanan Dünya Aşçılar Şampiyonası için özel davet aldı. Davet mektubu Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Dernek Başkanı Özgür Dönmez’e, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkanı Öner Çulhaz tarafından iletildi.

TOKMAK KÖFTE SUNUMU YAPILACAK
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dönmez, “Her yıl düzenli olarak gerçekleşen dünyanın dört bir yanından 40’a yakın ülkenin finans, turizm, gıda, ilaç, eczacılık, kozmetik, tekstil, tesettür moda ve diğer sektörlerin katıldığı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan Dünya Helal Zirvesine(Helal Expo2023)geçen sene olduğu gibi bu sene de davet aldık. Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu tarafından organize edilen Dünya Aşçılar Şampiyonası bünyesinde Kırıkkale’nin yöresel yemeği uluslararası tanınırlığı olan “Karaahmetli Tokmak Köfte” için özel bir sunum yapacağız.”

MUTFAĞIMIZI İYİ YERLERE GETİRECEĞİZ
“Dünyanın dört bir yanından gelen davetliler ile beraber tokmak köfteyi hem döveceğiz hem tattıracağız. Bunun yanında yöresel yemeklerimiz ile katılacağımız yemek yarışmalarında ilimizi temsil edeceğiz. Dünya Helal Zirvesine (Helal Expo 2023) Valimiz Mehmet Makas ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Rıza Aydın davet edildi. Davet mektuplarını dernek olarak kendilerine ilettik. Kırıkkale’mizi ve mutfağını uluslararası düzeyde tanıtmaya devam ediyoruz, mutfağımız artık özel talep alıyor, vatandaşlarımız bize güvensin inansın Kırıkkale’nin mutfağı çok zengin bu zenginliğin kanıtı böyle uluslararası etkinliklerden davet almaktır, inşallah mutfağımızı daha iyi yerlere getireceğiz” dedi.
 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli manken Metehan Varol finalde

İlginizi Çekebilir

5 günlük bayram bilançosu

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de aranan şahıs yakalandı!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

66923

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171