KIRIKKALE
32°
04:13

İmsak'a Kalan Süre

İtfaiye bin 588 olaya müdahale etti  

Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekipleri, geçen yıl 917 yangına müdahale ve kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Ekipler yetki alanları içerisinde bin 588’de faaliyet gerçekleştirdi. 


84 DİĞER YANGINA MÜDAHALE ETTİ
Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekipleri, 2022 yılı 917 yangına müdahale ve kurtarma operasyonu gerçekleştirirken hizmet alanı içerisinde yer alan bin 588 faaliyet gerçekleştirdi. Kırıkkale Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, itfaiye erleri, 2022 yılında yaşanan tüm olaylarda vatandaşın huzuru ve güvenliği için canla başla mücadele etti. Kırıkkale Belediyesi İtfaiyesi, sorumluluk sahasında son 1 yılda 82 ev, 20 iş yeri, 42 araç, 327 arazi ve ot yangını, 1 orman yangını, 84 diğer yangına müdahale etti. 

14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 
Kırıkkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Yangın ihbarları dışında ise 48 araç kazası, 6 araç kurtarma vakası, 95 insan kurtarma, 183 hayvan kurtarma, 5 boğulma vakası ve 24 intihar vakası olmak üzere toplam 917 yangın ve kurtarma operasyonuna katıldı. Kırıkkale Belediyesinin 2022 yılı içerisinde müdahale ettiği vakalarda 62 vatandaş yaralandığı, 14 vatandaş ise yaşamını yitirdi.” 

YANGIN EĞİTİM TATBİKATLARI YAPILDI 
“Geçtiğimiz yıl içerisinde kendi hizmet yetki alanı içerisinde bin 588 faaliyet gerçekleştirilirken, faaliyet alanları içerisinde arazözle su verme, motopomla su çekme, şehir merkezi yıkama ve sulama, baca temizleme, bayrak, bez afiş asma indirme, kilitli kapı açma, arazöz merdivenli araç görevlendirme, işyeri yangın denetimi, hizmet içi eğitim, kamu özel kurum ve okullara eğitim ile yangın eğitim tatbikat başlıkları yer aldı. 

5 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ 
“Kırıkkale Belediyesi tarafından özel olarak oluşturulan cankurtaran timi ise Kızılırmak nehrinde sezon boyunca boğulma tehlikesi geçiren 5 kişiye müdahale etti.  "Yaptığımız tüm çalışmalarda insan hayatı, her zaman birinci önceliğimiz oldu. Kırıkkale’de her biri özel yeteneklere sahip olan erlerimizden oluşturulduğumuz teşkilatımız, sorumluluk sahasında çok başarılı hizmetler ortaya koydu. Her yangında, kurtarma konusunda ve kayıp vakaların bulunması noktasında yapılan çalışmada bizleri gururlandıran tüm itfaiye erlerimize teşekkür ediyor, olay yerinde hayatını kaybeden canlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Kırıkkale Belediyesi İtfaiyesi her an hazır kıta sahada” açıklamasına yer verildi.

Haber: Burak Çalışkan 

İlginizi Çekebilir

TSO Başkanı Varlı’dan Aybimaş’a destek

İlginizi Çekebilir

Geri dönüşüm tesisi yangını korkuttu

İlginizi Çekebilir

30-65 yaş arası kadınlar dikkat! Bu testi yaptırmanız gerekiyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

73967

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171