KIRIKKALE
21°
03:45

İmsak'a Kalan Süre

Kaplan’dan, Karakuş’a sert cevap: "Bizim milletimizin ferasetine inancımız tamdır"

Deva Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş geçtiğimiz günlerde gündeme dair açıklamalar ve Kırıkkale yönetimine eleştiriler yapmıştı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan’dan ise Karakuş’a cevap gecikmedi.


AYNI ZAMANDA ÜLKE EKONOMİLERİNİ DE ETKİLEMİŞTİR
AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, Deva Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş’a sosyal medyada yaptığı paylaşım ile cevap verdi. Kaplan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kaydetti: “Bütün dünyayı etkisi altına alan salgından dolayı ulusal ve küresel çapta çalışan işgücünde azalma yaşanmış, sektörlerin işleyişinde bozulmalar meydana gelmiş ve finansal piyasalarda istikrarsızlık oluşmuştur. Bütün dünya ülkelerindeki karar alıcı otoriteler, salgının yarattığı olumsuz etkileri azaltmak adına çeşitli tecrit uygulamalarına gitmişlerdir. Bu tür önlemler, insanların gündelik yaşamlarını olumsuz etkileyen sonuçlar doğurmuştur. Aniden oluşan bu kaotik ortam, piyasaların alışılagelmiş iç dinamiklerini bozan bir etki yaratmıştır. Bu süreçte, toplumun tüketim alışkanlıkları değişmiş, bireyler daha izole bir yaşam biçimine yönelmek zorunda kalmış, bu önlemler yalnızca toplumsal yaşama değil, aynı zamanda ülke ekonomilerini de etkilemiştir.” 

GELİŞİGÜZEL ELEŞTİRMELERİ BİZLERİ ŞAŞIRTMAMIŞTIR
“Bu kapsamda orta ve uzun vadede genişletici para politikaları uygulayan merkez bankalarının, salgının yaratması muhtemel küresel resesyon tehdidine karşı alacakları inisiyatifler belirgin hâle gelmiştir. Bu süreçte bütün dünya ülkelerinde üretim ve üretime dayalı ekonomik verilerde gerileme yaşanmış, pandemi sürecinin etkinliğini yitirmesi ile bütün dünya otoriteleri gibi ülkemiz ve hükümetimiz de yaşanan ekonomik problemlerin giderilmesi için birçok destek paketi uygulamış, KDV ve Vergi muafiyetleri ile iç piyasada yaşanan ekonomik sıkıntıları önleme girişimlerinde bulunmuştur. Dünya genelinde yaşanan gelişmeleri takip edemeyen, sınırlarımıza dayanan savaşın etkilerinden bir haber, siyasi ikbal ve menfaati kendisine şiar edinmiş kimselerin, ülkemizin ve milletimizin refahı için gecesini gündüzüne katan siyasi kadroları, yaptıkları gelişigüzel açıklamalarla eleştirmeleri bizleri şaşırtmamıştır.”
 
SİYASİ İKBAL PEŞİNDE KOŞARAK, YİNE BALTAYI TAŞA VURMUŞTUR
“Bağlı bulunduğu partisi ve genel başkanı gibi millete hizmet yolundan uzak, üye sayısı halen kendi aile eşrafı ile sınırlı olan bir partinin yöneticisi, Türkiye genelinde illerin tamamında uygulanması planlanan ve yine vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği için tasarlanan EDS sistemini eleştirerek, Kırıkkale’miz adına yapıcı bir yaklaşım ve eleştiriden uzak, siyasi ikbal peşinde koşarak, yine baltayı taşa vurmuştur. Toplumsal karşılığı bulunmayan genel başkanı gibi tüm dünya genelinde yaşanan ekonomik krizi bahane ederek, gerek dolmuşçu esnafımızı gerek taksici esnafımızı, gerekse vatandaşlarımız adına yaptığı açıklama ile siyasi tecrübesizliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Biliyoruz ki vatandaşlarımız, AK Parti’nin icraatlarını, kendi bilinç ve düşünceleri ile hareket ederek, kimsenin etkisi altında kalmadan takdirle karşılayacaktır. Bizim milletimizin ferasetine inancımız tamdır.”

YAPICI ELEŞTİRİLERİ DİKKATLE TAKİP ETMEKTEYİZ
“Şehrimizin her bölgesinde, her mahalle ve sokağında, Akşemsettin Mahallesinden, Bağdat Caddesine kadar, Ahılı’dan Çullu’ya kadar hiçbir ayrım yapmadan metrekare bazında tarihi rekorlar kırarak yaz-kış demeden asfaltlama, andezit kaplama, kaldırım ve parke çalışması yapan Belediyemize ‘paralar çar çur ediliyor’ diyerek iftara atmıştır. Bizler muhalefet adı altında yapılan eleştirileri saygıyla karşılamakla birlikte, Kırıkkale’miz adına yapılan yapıcı eleştirileri dikkatle takip etmekteyiz. Gerçekleri görmezden gelerek, kendi iradeleriyle toplumda karşılık bulamayan, 6’lı masa etrafında toplanarak toplum nezdinde itibar görmeye çalışan kimseleri milletimizin vicdanı muhasebesine havale ediyoruz. AK Parti 20 yıldır ülkesi ve milleti için ilklere imza atmış, son yaşanan gelişmeler bakıldığında, dünyada yaşanan tahıl krizinin çözümü için dünya kamuoyunun takdirini kazanan girişimlere imza atmıştır.” 

KIRIKKALE’MİZ VE HEMŞERİLERİMİZ HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR
“Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı, göreve geldiği günden bu yana Liderimiz Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı güç ve kuvvetle Kırıkkale’nin sorunlarının çözüme kavuşması için mesai harcamakla birlikte Kırıkkale’nin yarınları için de kuvvetli projelere imza atmaktadır. Kendisine hasmane bir şekilde eleştiri yapanların, tutum tavır, davranış ve konumlarına bakmaksızın daima şehrimizi bir adım öteye taşımanın gayret ve çabası içerisindedir. Buna karşın, siyasi parti temsilciliği altında milletimizi hakir gören anlayışı, şehitler diyarı güzel Kırıkkale’mizin, güzide insanlarını ‘Yolun Ortasından Yürüyor’ gibi alışılagelmiş çirkin ifadelerle tanımlayan açıklamaları reddediyoruz. Kırıkkale’miz ve hemşerilerimiz her şeyin en güzeline layıktır.”

BİZİM NAZARIMIZDA İSE SADECE YAŞADIĞIMIZ ŞEHRE HİZMETTİR
“Bu zihniyetlerini bir an önce değiştirerek, yapılanı eleştirmek yerine, bizim de istediğimiz gibi üretim bazında, proje bazında ‘Şehrimize ne katabiliriz?’ düşüncesi ile açıklama yapmalarını naçizane tavsiye ediyor, karalama kampanyaları, iftira ve algı oluşturma çabalarının beyhude olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. İlk sözümüzü kendilerine bir kez daha yineliyoruz. Belediyecilik onların nazarında rant kapısı olabilir bizim nazarımızda ise sadece yaşadığımız şehre hizmettir.”

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’ye 100 yataklı huzurevi yapılıyor 

İlginizi Çekebilir

Cumhuriyet’i daima omuzlarımızda taşıyacağız

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de ilk olan tesis Kırıkkale’ye kuruluyor 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

71017

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171