KIRIKKALE
25°

Kırıkkale’de 27 yıldır unutulmayan acı!

Kırıkkale’de 27 yıldır unutulmayan acı!


KIRIKKALE ADETA HAYALET ŞEHİR OLDU

Nedeni halen kesin olarak netlik kazanmayan imla işletmesindeki patlamalar sırasında Kırıkkale adeta korku filmlerindeki kıyamet sahnelerini yaşadı. Sabah saat 08.00’de başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden seri patlamalar sırasında çok sayıda evin camları kırılmış, bazı eşyalar kullanılamaz hale gelmişti.


EŞYALAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

2 gün boyunca Kırıkkale şehir merkezine girişlerin yasaklandığı patlamalar sırasında şehir 3 saatlik kısa bir zaman diliminde boşaltılarak şehir hayalet bir şehir konumuna gelmişti. Kırıkkale halkı 2 gün boyunca şehir merkezine yakın tesislerde, yollarda ve tepelerde konakladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere civar il ve ilçe belediyelerin göndermiş olduğu yiyecek ve içeceklerle ihtiyaçlarını giderdi.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Patlamaların ardından Kırıkkale’ye gelen dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak üzere tüm devlet yetkilileri patlamanın meydana geldiği imla işletmesinin yerine Bedesten’e yeni modern bir fabrika kurulacağını taahhüt etmişlerdi.

Türkiye genelinde Kırıkkale MKE yaraları sarmak ve yeni fabrika kurmak için TRT tarafından başlatılan yardım kampanyasına çok miktarda yardım yağmasına rağmen ne Bedesten’e fabrika kuruldu, ne de toplanan paraların akıbeti hakkında Kırıkkale’yi ve kamuoyuna yeteri bilgi verildi.

İlginizi Çekebilir

Şehit Yasin Baran, dualarla anıldı

İlginizi Çekebilir

Yahşihan’da kadınlar seçim startını verdi

İlginizi Çekebilir

Kerbela, zulme karşı direnmenin sembolüdür

Haber Yorumları

Yorum Yaz

59021

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171