KIRIKKALE
25°
07:22

Öğleye kalan Süre

Kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de vatandaşlar kış lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Bu yıl için kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak?


Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de vatandaşlar kış lastiği uygulamasının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Bu yıl için kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde. Bahar ve yaz aylarında kullandığınız standart yaz lastiklerinin performansı kış şartlarında yeterli olmaz. Bilinenin aksine kış lastikleri yalnızca karlı ve buzlu yol koşulları için değildir. Peki bu yıl kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlayacak?

Kış lastikleri, yağışlı ve soğuk havalarda otomobilin yol tutuşunu maksimum düzeyde tutabilmek için tasarlanmıştır. Özellikle Kasım-Nisan ayları arasında değişken hava ve yol koşullarında aracın dengeli ve güvenli hareket etmesini sağlar. Şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

Kış lastikleri, özel olarak geliştirilmiş tasarımı ve hamuru ile en düşük hava sıcaklıklarında bile yumuşaklığını ve dayanıklılığını korur. Lastik dişi diye tabir edilen lastiğin desenli yapısının derin ve çatallı olması sayesinde lastik üzerinde biriken suyun tahliyesi daha kolay olmaktadır. Karlı ve buzlu yollarda yol tutuşunu artırmak, sürüş emniyetini tehlikeye atmamak ve konforlu bir sürüş yapmak için kış sezonunda kış lastikleri kullanılmalıdır.

Kış lastiği kullanmanın önemi
Islak zeminde aracınızın kayma riski düşer. Yüksek yola tutunma ve yolu kavrama gücü ile daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlar. Kış lastikleri sayesinde ıslak ya da kaygan yollar üzerinde fren mesafesini kısaltır. Kar, buz, su üzerinde veya çamurlu yüzeylerde araba kullanırken üst düzey güvenlik sağlar.

Araba lastiğine neden zincir takılır?
Kış mevsiminde araba kullanmak, diğer zamanlardan çok daha zor olabiliyor. Bu nedenle kış için aracınızı hazır hale getirmeniz ve bazı güvenlik önlemleri almanız önem arz ediyor. Bu önlemleri sağlayan araçların başında özellikle kar ve buzla kaplı yüzeylerde lastiklerin çekiş gücünü artırmak için kullanılan araç zincirleri geliyor. Araç zincirleri, buz veya kar koşullarında çekiş gücünü artırmak üzere lastiklere takılıyor. Zincirin ağırlığı, lastiğin kaygan zemine daha iyi tutunarak hareket etmesine yardımcı oluyor. Ayrıca artan ağırlık dolayısıyla zincir takılan araç, hızını da azaltmak durumunda kalıyor. Bu da kar veya buzla kaplı zeminlerdeki güvenli sürüş deneyimini artırıyor.

İlginizi Çekebilir

Sürücüler dikkat! Bunu yapmadan yola çıkmayın!

İlginizi Çekebilir

Kış lastiğinde hayati önem taşıyan ‘tarih’ uyarısı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

89524

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171